Βρετανία: Τρόμος τα σκυλιά American bully XL μετά τις επιθέσεις – Κατέληξε νεαρός άνδρας

Βρετανία: Τρόμος τα σκυλιά American bully XL μετά τις επιθέσεις – Κατέληξε νεαρός άνδρας
American XL bully (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ο θάνατος ενός άνδρα από επίθεση σκύλων στη Βρετανία, έχει ανοίξει τη συζήτηση για απαγόρευση ράτσας βάσει του νόμου περί επικίνδυνων σκύλων. Πώς βρέθηκαν στο στόχαστρο τα American bully XL.

Κίνδυνο για τις κοινότητες” χαρακτήρισε τα σκυλιά American bully XL ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, μετά τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε βάρος πολιτών τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σούνακ διέταξε επείγουσες εργασίες για την απαγόρευση της συγκεκριμένης ράτσας σκύλων υπό το πρίσμα της πρόσφατης σειράς επιθέσεων, “ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις βίαιες επιθέσεις και να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς”.

Όπως τόνισε, η συγκεκριμένη ράτσα δεν ορίζεται από τον νόμο, προσθέτοντας ότι αυτό το “ζωτικό πρώτο βήμα πρέπει να γίνει γρήγορα”. “Στη συνέχεια θα απαγορεύσουμε τη ράτσα βάσει του νόμου περί επικίνδυνων σκύλων“, είπε.

Τα American bully XL είναι κίνδυνος για τις κοινότητές μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά“, ακούγεται να λέει ο Rishi Sunak σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα X, σημειώνοντας ότι συμμερίζεται τον τρόμο του έθνους σχετικά με τα βίντεο των πρόσφατων επιθέσεων σκύλων, συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού περιστατικού που “με τραγικό τρόπο οδήγησε σε θάνατο“.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μερικούς κακοεκπαιδευμένους σκύλους, αλλά για ένα μοτίβο συμπεριφοράς και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί“, είπε ο Σούνακ.

Οι ιδιοκτήτες έχουν την ευθύνη να διατηρούν τα σκυλιά τους υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς εξηγεί ότι η κυβέρνηση εργάζεται επειγόντως για να βρει τρόπους να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις και να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά τον θάνατο ενός άνδρα που κατακρεουργήθηκε από δύο σκύλους στην περιοχή Staffordshire του Stonnall, παρά το γεγονός ότι η ράτσα των σκύλων που εμπλέκονται δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

“Η απαγόρευση δεν είναι η λύση”

Μπορεί μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις να μην έχουν τοποθετηθεί σχετικά με την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού, ωστόσο ο Συνασπισμός Ελέγχου Σκύλων, μια ομάδα που περιλαμβάνει την RSPCA, το Battersea Dogs Home και τη Βασιλική Λέσχη Κένελ, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η απαγόρευση συγκεκριμένων φυλών δεν αποτελεί τη λύση.

Αντιθέτως, επισημαίνουν την “ανεύθυνη αναπαραγωγή, εκτροφή και ιδιοκτησία”.

Τα σχόλιά τους ακολούθησαν μια πρόσφατη επίθεση σε βάρος ενός 11χρονου κοριτσιού από ένα αμερικανικό bully XL που πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση ορισμένων σκύλων.

Τι είναι το American bully XL

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος ως ράτσα το American bully XL, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ΗΠΑ, όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Λέγεται ότι τα αμερικανικά bullies προήλθαν από τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν διασταυρώθηκαν αμερικανικά τεριέ pit bull και αμερικανικά τεριέ Staffordshire.

Όπως αναφέρει το BBC, έχουν διασταυρωθεί με άλλες φυλές για να δημιουργηθεί ένας ακόμη πιο μυώδης σκύλος και υπάρχουν τέσσερις παραλλαγές: standard, pocket, classic και XL.

Σύμφωνα με την ομάδα εκστρατείας Bully Watch, η φυλή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο “γύρω στο 2014 ή το 2015”, ενώ ο αριθμός τους αυξήθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα