Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή – Πάνω από 100.000 έχουν ήδη ψηφίσει

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή – Πάνω από 100.000 έχουν ήδη ψηφίσει
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Περισσότερος του αναμενομένου ο κόσμος που έχει ψηφίσει για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ξεπεράσει τις 90.000.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Με τις κάλπες ανοιχτές από τις 8 το πρωί, οι κατά τόπους παρατηρητές της διαδικασίας υπογράμμιζαν ότι ο κόσμος που προσερχόταν στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσει ήταν περισσότερος του αναμενομένου.

Επιπλέον αρκετοί από αυτούς εγγράφονταν επί τόπου στα μητρώα του κόμματος, είναι δηλαδή νέα μέλη σε ποσοστό που κατά πληροφορίες φτάνει ακόμα και το 25%!

Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι πιο μεγάλος από αυτόν που στην Κουμουνδούρου είχαν υπολογίσει, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 102.000.

Μεγάλη προσέλευση στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS


Υπενθυμίζουμε ότι στην Κουμουνδούρου πριν από αρκετές ημέρες τόνιζαν ότι ακόμα και οι 40.000 συμμετέχοντες θα συνιστούσαν έναν ικανοποιητικό αριθμό.

Μεγάλη προσέλευση στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ Kyriakos Finas / SOOC

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο που διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Aris Oikonomou/ SOOC

“Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνωσα αριστερά”, έγραψε στο Twitter η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

“Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης”, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παππάς.

“Η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα ξεπερνά κάθε προσδοκία μας. Ζητώ την κατανόησή σας για τις ουρές και τις καθυστερήσεις. Είναι για καλό. Για καλό της Δημοκρατίας, της χώρας μας, όλων μας. Υπομονή, συμμετοχή, νίκη”, τόνισε στην ίδια πλατφόρμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Kyriakos Finas / SOOC

Μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία

Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Πότε ψηφίζω

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Πού ψηφίζω

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα