Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Σε δίκη ο αρχηγός του CHP – Η κατηγορία που αντιμετωπίζει

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Σε δίκη ο αρχηγός του CHP – Η κατηγορία που αντιμετωπίζει
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 2023 Emrah Gurel/AP Photo

Ο Κιλιτσντάρογλου θα δικαστεί για "προσβολή" πρώην υπουργού που εμπλέκεται σε έρευνα για δωροδοκία το 2013 Αντιμέτωπος με την τουρκική δικαιοσύνη θα βρεθεί για πρώτη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, κατηγορούμενος για "δημόσια προσβολή δημόσιου λειτουργού".

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει για πρώτη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενος για “δημόσια προσβολή δημόσιου λειτουργού“.

Η δίκη του ηγέτη του CHP αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου 2024 στο 51ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης και ο εισαγγελέας, ο οποίος συνέταξε το κατηγορητήριο στις 31 Οκτωβρίου 2016, ζητεί ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός έτους και δύο μηνών και δύο ετών και τεσσάρων μηνών επιπλέον της απαγόρευσης ενασχόλησης με την πολιτική.

Η κατηγορία, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Barış Terkoğlu σε στήλη του στην εφημερίδα Cumhuriyet την Πέμπτη, προέκυψε μετά τις δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη στις 26 Νοεμβρίου 2014, στην οποία μίλησε για τις έρευνες δωροδοκίας και διαφθοράς της 17ης-25ης Δεκεμβρίου που συγκλόνισαν τη χώρα το 2013 και αναφέρθηκε σε ορισμένους από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ως “κλέφτες“.

Η έρευνα ενέπλεξε, μεταξύ άλλων, τα μέλη της οικογένειας τεσσάρων υπουργών καθώς και τα παιδιά του τότε πρωθυπουργού και σημερινού προέδρου Ερντογάν.

Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας και ένα από τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που εμπλέκονται στην έρευνα, υπέβαλε την καταγγελία κατά του Κιλιτσντάρογλου που τελικά μετατράπηκε σε κατηγορητήριο.

Ο Terkoğlu ανέφερε επίσης ότι ο δικηγόρος του Κιλιτσντάρογλου, Celal Çelik, δήλωσε ότι ο πολιτικός ήταν “ευτυχής” που ενημερώθηκε για την υπόθεση που κατατέθηκε εναντίον του και έδωσε οδηγίες για την πλήρη επαλήθευση όλων των γεγονότων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα