Καιρός: Συννεφιά με πιθανότητα βροχής στα βόρεια – Άνεμοι έως 7 μποφόρ

Καιρός: Συννεφιά με πιθανότητα βροχής στα βόρεια – Άνεμοι έως 7 μποφόρ
Συννεφιά Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥΘοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νφεώσεις σε όλη τη χώρα .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 31 και στη δυτική Ελλάδα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-09-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται o καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (εξαιρουμένης της Θράκης και της Αττικής) θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά -συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στα ορεινά της Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς και στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου .

ΠΕΜΠΤΗ 21-09-2023

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και κυρίως στα ορεινά -συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-09-2023

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα