“Τα βάλατε με τη λάθος τρανς” – Ένοχος άνδρας για βίαιη τρανσφοβική επίθεση στα Χανιά

“Τα βάλατε με τη λάθος τρανς” – Ένοχος άνδρας για βίαιη τρανσφοβική επίθεση στα Χανιά
Ήβη Καϊσερλή facebook / Ήβη Καϊσερλή

Εκδικάστηκε η έφεση στην υπόθεση τρανς γυναίκας, η οποία είχε δεχθεί επίθεση κοντά στο Λιμάνι Χανίων το 2016. Η ανάρτηση δικαίωσης από την Ήβη.

Στις 10 Ιουνίου 2016 η Ήβη Καϊσερλή δέχτηκε βίαια επίθεση από δύο άγνωστους άνδρες κοντά στα Νεώρια, στην παλιά πόλη των Χανίων, λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, ο ένας εκ των δύο κρίθηκε αθώος, ενώ ο δεύτερος ένοχος μεν, με ποινή 12 μήνες με αναστολή, με αποτέλεσμα να ασκεί το δικαίωμα της έφεσης. ώστε να κατέβει ή και να μηδενιστεί η ποινή του.

Την Τρίτη εκδικάστηκε στο Εφετείο Χανίων η έφεση που έκανε ο άνδρας που επιτέθηκε στην Ήβη. Σύμφωνα με την απόφασή του ο κατηγορούμενος παραμένει ένοχος με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή (απόφαση πρωτοδικείου).

«Τελειώσαμε. Η ποινή παρέμεινε η ίδια. Ο ίδιος ο δικαστής θεώρησε πως ήταν ήδη πολύ επιεικής για να μειωθεί όπως αναμένεται σε μια έφεση. Το μήνυμα πέρασε. Καμία ανοχή στις έμφυλες διακρίσεις. Τα βάλατε με τη λάθος τρανς», έγραψε μεταξύ άλλων η Ήβη στο Facebook.

Παρακάτω ολόκληρη η ανάρτηση:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα