Καιρός: Συννεφιά με λίγα φαινόμενα και υψηλές θερμοκρασίες – Άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ

Διαβάζεται σε 3'
kairos
Συννεφιασμένος καιρός στην Αττική ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αραιή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας, αλλά με λίγα φαινόμενα. Άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ στα νότια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας , αλλά με λίγα φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 και τοπικά στα νότια τα 5-6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ANΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

kairos

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

kairos

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

kairos

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και κατα διαστήματα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 21/9/2006 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με υδροσίφωνες στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Το 2007 παρατηρήθηκε επίσης υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα