Πολ Χάγκις: Καλείται να καταβάλλει αποζημίωση 7,5 εκατ. δολάρια για υπόθεση βιασμού

Πολ Χάγκις: Καλείται να καταβάλλει αποζημίωση 7,5 εκατ. δολάρια για υπόθεση βιασμού
Ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις 2022 Julia Nikhinson/AP Photo

Ένοχο για τον βιασμό μίας γυναίκας το 2013 έκρινε τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Πολ Χάγκις δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Την ενοχή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου Πολ Χάγκις ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε πρώην δημοσιογράφο στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν το 2013 αποφάσισε σε αστική δίκη δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Χάγκις κρίθηκε υπεύθυνος και για τις τρεις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης με το δικαστήριο να του επιβάλλει αποζημίωση ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων προς την ενάγουσα Χάλι Μπριστ.

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, συνεδρίαζαν για σχεδόν έξι ώρες, ενώ αποφασίστηκε επίσης ότι πρέπει να επιδικαστεί πρόσθετη τιμωρητική αποζημίωση, αλλά το ποσό που θα επιδικαστεί θα αποφασιστεί αργότερα.

Η απόφαση, όπως αναφέρει το Variety, έρχεται μετά από αστική δίκη η οποία διήρκεσε τρεις εβδομάδες και βασίστηκε στους ισχυρισμούς της Μπριστ η οποία μήνυσε τον Χάγκις το 2017, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας “Crash” και σεναριογράφος της ταινίας “Million Dollar Baby” την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ και στη συνέχεια τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Soho. Η Μπριστ εργαζόταν ως ελεύθερη επαγγελματίας στην εκδήλωση του 2013, στην οποία ο Χάγκις παρευρέθηκε ως καλεσμένος. Αν και δεν αρνείται ότι έγινε η συνάντηση, ο Χάγκις υποστηρίζει ότι ήταν συναινετική.

«Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να αναζητήσω δικαιοσύνη στο δικαστήριο – και που οι ένορκοι επέλεξαν να ακολουθήσουν τα γεγονότα – και με πίστεψαν», δήλωσε η Χάλι Μπριστ σε δήλωσή της μετά την καταδικαστική απόφαση. «Η μεγαλύτερη πηγή παρηγοριάς σε αυτό το πενταετές νομικό ταξίδι ήταν η υποστήριξη που ένιωσα από τις γυναίκες που μοιράστηκαν με γενναιότητα τις δικές τους ιστορίες και με άφησαν να καταλάβω ότι δεν ήμουν μόνη», συμπλήρωσε.

Ο Χάγκις, σύμφωνα με το New York Post, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα την ώρα που ακούστηκε η ετυμηγορία, αν και μια από τις κόρες του ξέσπασε σε κλάματα. Έξω, ωστόσο, είπε ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος με τα αποτελέσματα και θα συνεχίσω με την ομάδα μου να παλεύω για να καθαρίσω το όνομά μου και να κρατήσω τις επιλογές μας ανοιχτές για το τι θα κάνουμε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα