Εκλογές ΣΕΑ: Ανανέωση εμπιστοσύνης στη Δέσποινα Κουτσούμπα και ηχηρό μήνυμα σε Μενδώνη

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές ΣΕΑ: Ανανέωση εμπιστοσύνης στη Δέσποινα Κουτσούμπα και ηχηρό μήνυμα σε Μενδώνη
EUROKINISSI

Πρωτιά για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και απάντηση στην Υπουργό Πολιτισμού για την έξωση από το ιστορικό κτίριο στην Ερμού.

Την εμπιστοσύνη τους στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και στο πρόσωπο της προέδρου του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα έδειξαν οι Έλληνες αρχαιολόγοι με 272 ψήφους και ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Λίνα Μενδώνη για την απόφασή της να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Δέσποινα Κουμπούμπα θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος του ΣΕΑ.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, δεύτεροι στις εκλογές ήταν οι Ενωμένοι Αρχαιολόγοι με 155 ψήφους, ενώ στην τρίτη θέση ήρθε η “Συνεργασία Αρχαιολόγων” με 138 ψήφους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σημείωσε σε ανάρτησή της πως “η παράταξη που στήριζε (διακριτικά) η πολιτική ηγεσία πήρε 22 ψήφους. Από 2 έδρες στο ΔΣ, που είχε το 2020, τώρα πήρε 0”.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν ιδιαίτερα υψηλή με ποσοστό πάνω από 70%. Σε σχέση μάλιστα με τις εκλογές του 2020, σημειώθηκαν μόνο 8 απουσίες. Δεν ξέρουμε αν αυτό συνδέεται με το υπόμνημα διαμαρτυρίας και αίτημα διαγραφής από τον Σύλλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων που πριν λίγες ημέρες υπέβαλαν ομαδικά εννέα διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, όλοι τους διευθυντές σε Εφορείες Αρχαιοτήτων σε μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Στην επιστολή παραίτησης τους κατήγγειλαν ότι ο Σύλλογος των Αρχαιολόγων αντί να ασχοληθεί μετα τα προβλήματα του κλάδου «έχει μετατραπεί σε εργαλείο κομματικών τακτικισμών και επιδίδεται σε δράσεις που υπαγορεύονται αποκλειστικά από τις πολιτικές αλλά και προσωπικές εμμονές των μελών του Δ.Σ. του». 

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΕΑ:
Ψηφίσαντες: 662
Άκυρα: 6
Λευκά: 9
ΕΑΚ: 272 (6 έδρες)
Ενωμένοι Αρχαιολόγοι: 155 (4 έδρες)
Συνεργασία Αρχαιολόγων: 138 (3 έδρες)
ΔΑΣ 60: (2 έδρες)
Νέα Πορεία 22: (0 έδρες)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα