Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός
Συννεφιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μια ματιά:

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή αλλά θα αρχίσει να πέφτει από τα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Αναλυτική πρόγνωση Ελλάδας

Σήμερα, Κυριακή (24/09), στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Ελλάδα
Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή (24/09)

Αττική: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική
Πρόγνωση καιρού για την Αττική (24/09)

Θεσσαλονίκη: Από το μεσημέρι βροχές και το βράδυ καταιγίδες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Πρόγνωση καιρού για τη Θεσσαλονίκη (24/09)

Ξέρατε ότι, σαν σήμερα:

  • Στις 24/9/2006 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1900μ. Στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο το χιόνι έφτανε το μισό μέτρο (2650μ).
  • Το 2015 ανεμοστρόβιλος προκαλεί καταστροφές στο Καρβουνάρι Θεσρπωτίας, υδροσίφωνες σε Λευκάδα, Άνδρο και Νέα Πέραμο Καβάλα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα