Μενέντεζ: Πρώτη συνέντευξη μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία – Θέτει ξανά υποψηφιότητα

Διαβάζεται σε 3'
Μενέντεζ: Πρώτη συνέντευξη μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία – Θέτει ξανά υποψηφιότητα
AP Photo/Andres Kudacki

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τόνισε πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για δωροδοκία, παραχωρεί αυτή την ώρα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Σημειώνεται πως ο 69χρονος πολιτικός απορρίπτει τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του για υπόθεση διαφθοράς/δωροληψίας, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης» που έχουν εξαπολύσει εναντίον του όσοι θέλουν να τον «φιμώσουν» και να «σκάψουν τον πολιτικό του τάφο».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αρνήθηκε ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο και υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, αφού οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στον ίδιο και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι.

Ο Μενέντεζ τόνισε μέχρι στιγμής την απόφασή του να μην παραιτηθεί, παρά τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, που όπως αναγνώρισε, έχει μα αντιμετωπίσει μπροστά του. Είπε ότι είναι βέβαιος ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, θα αθωωθεί και θα παραμείνει γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ και τόνισε τέσσερα σημεία.

Ζήτησε αρχικά να αντιμετωπιστεί ως αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, καθώς όπως είπε και εισαγγελείς κάνουν λάθη, όπως έχουν ξανακάνει στη δική του περίπτωση στο παρελθόν. Ανέφερε μάλιστα, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από όλα αυτά.

«Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται εναντίον μου είναι ακριβώς αυτό – ισχυρισμοί», δήλωσε ο Μενέντεζ σε συνέντευξη Τύπου σε ένα κοινοτικό κολέγιο για να προσθέσει:

«Αναγνωρίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχω δώσει μέχρι τώρα», είπε, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, αναμένει ότι «όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο παλαιότερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ». Σύμφωνα δε με την New Jersey Globe, ο κουβανικής καταγωγής πολιτικός θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024.

«Πιστεύω ακράδαντα πως όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα όχι μόνο θα αθωωθώ αλλά θα είμαι ακόμη ο ανώτερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι», είπε ο 69χρονος Μενέντεζ, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου του ασκήθηκε δίωξη.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου υπάρχει εκτενώς το κατηγορητήριο, λέγοντας ότι όλα τα χρόνια που υπηρετεί έχει ταχθεί συστηματικά υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τηρήσει σκληρή στάση σε όλες τις παραβιάσεις της κυβέρνησης Σίσι.

Σε σχέση με τα χρήματα, τόνισε πως πάντα κρατά χρήματα στο σπίτι λόγω της ιστορίας της οικογένειάς του. «Ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα χρήματα προέρχονται από τους μισθούς μου, είναι νόμιμα και είναι δηλωμένα στην εφορία», ανέφερε.

Τέλος, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έχει κάνει για τους πολίτες στο Νιου Τζέρσεϊ  ενώ επανέλαβε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί απέναντι σε δικτάτορες όπως του Ιράν, της Τουρκίας και της Κούβας.

Ράβδοι χρυσού, μετρητά και πολυτελές αυτοκίνητο

Σύμφωνα με το AP, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, παρείχε ευαίσθητες και μη δημόσιες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης σε αιγυπτιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει κρυφά την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής επιστολής-φάντασμα για λογαριασμό της Αιγύπτου, με την οποία πίεζε άλλους γερουσιαστές να άρουν την αναστολή χορήγησης βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα.

Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, σε έρευνα στο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια σε μετρητάένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρήματα για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου από τρεις Αιγύπτιους επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις, που είχαν στόχο τον πλουτισμό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα