Κώστας Παπαδάκης: Αθήνα αντιφασιστική και αλληλέγγυα, με έργα για τους κατοίκους και όχι για το κεφάλαιο

Διαβάζεται σε 3'
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την "Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα", Κώστας Παπαδάκης
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την "Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα", Κώστας Παπαδάκης

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα”, Κώστας Παπαδάκης αρθογραφεί στο NEWS 24/7 για την πόλη που οραματίζεται.

Δεν αντιλαμβανόμαστε το δήμο ως εκκολαπτήριο πολιτικής σταδιοδρομίας, ούτε ως χώρο ανύπαρκτων αντιπολιτεύσεων. Θα αγωνιστούμε από κάθε θέση με τους κατοίκους και εργαζόμενους της πόλης ενάντια στις οικονομικές πολιτικές που λεηλατούν τη ζωή μας, τη στεγαστική κρίση και την παράδοση της πόλης στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο.

Οι δημότες της Αθήνας οφείλουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν η ανέχονται αυτήν την επιλογή και εκείνες που μάχονται για τις ανάγκες τους. Γιατί το πρόβλημα της Αθήνας δεν πρέπει να λυθεί με τους όρους της αγοράς, που υπηρετεί η Ν.Δ. και η Δημαρχία Μπακογιάννη, αλλά με τους όρους των αναγκών των κατοίκων και εργαζομένων της.

Η Αθήνα έχει ανάγκη έργα υποδομής και όχι έργα βιτρίνας. Θα αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη και ανθρώπινη, με κέντρο κατοικήσιμο, πεζοδρομήσεις, απελευθέρωση των δρόμων από τα ΙΧ, πύκνωση και βελτίωση δημοσίων συγκοινωνιών με δωρεάν, δημόσιες, ποιοτικές και αποτελεσματικές συγκοινωνίες για όλες/ους.

Επέκταση του τραμ για στη πόλη και τις γειτονιές. Άνετα πεζοδρόμια για Α.Μ.Ε.Α. ποδηλατόδρομους, δίκτυα κοινόχρηστων ποδηλάτων και υποδομές για τη χρήση τους. Υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου. Αύξηση της βλάστησης σε όγκο και ύψος. Μέριμνα για τη βιωσιμότητα νέων φυτεύσεων, ενίσχυση μικρών οικοσυστημάτων και ορθή διαχείριση του νερού, δημόσιες κρήνες αντί για σιντριβάνια και πλαστικά μπουκαλάκια, λουτρά, σκιάδια, παγκάκια και υπόστεγα. Υπεράσπιση ελεύθερων δημόσιων χώρων, πρασίνου και αναψυχής.

Διεκδίκηση ανωτάτου ορίου στις τιμές των ενοικίων κύριας κατοικίας, περιορισμών στα air – bnb και απαγόρευση βραχυχρόνιας εκμίσθωσης κενών κατοικιών. Καταγραφή, δέσμευση, αξιοποίηση και διάθεση του κτιριακού δυναμικού για τις λαϊκές στεγαστικές ανάγκες. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία έξωση, κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη-funds.

Αναβαθμισμένες δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Ισότιμη πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών παντού.

Στην πίσω αυλή της Αθήνας (Βοτανικός, Κηφισσός, «Ελαιώνας») που αφήνεται σκόπιμα στην εγκατάλειψη μέχρι το κατασκευαστικό κεφάλαιο να διαμορφώσει τα δικά του σχέδια να φέρουμε ομορφιά στη θέση της ασχήμιας. Στη θέση του παλιού ΒΙΟΠΑ μια βιώσιμη πόλη με πράσινο και εργατικές κατοικίες.

Χρειάζονται κατεπειγόντως αντιπλημμυρικά έργα στις ευπαθείς περιοχές και ανάμεσα σε λόφους, άνοιγμα των ρεμάτων και να καθαρίζονται τα φρεάτια και οι υπόγειοι συνδετήριοι αγωγοί συστηματικά. Λιγότερα δάπεδα και περισσότερο χώμα. Η υπερδόμηση σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη παλιών οικοδομών, τα ετοιμόρροπα και τα ισόβια γιαπιά δημιουργούν μια αβίωτη κατάσταση στις γειτονιές. Κάθε οικοδομικό τετράγωνο κατά μέσο όρο χρειάζεται να γκρεμισθεί ένα κτίριο και στη θέση του να γίνει παιδική χαρά και χώρος πρασίνου. Και περιορισμός της υπερδόμησης. Κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν είναι πάνω από το περιβάλλον.

Στόχος μας μια πόλη αντιφασιστική, αντιρατσιστική, κοινωνική, ανθρώπινη, βιώσιμη, αλληλέγγυα,  πολυπολιτισμική, πράσινη, ελεύθερη και δημοκρατική, με τις ανάγκες των εργαζομένων και των κατοίκων πάνω από τα κέρδη των λίγων. Μια πόλη στην οποία θα περπατάνε ελεύθερα χωρίς να αναπνέουν καυσαέρια και να βομβαρδίζονται από ηχορύπανση και χωρίς να κινδυνεύουν  Ελληνες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ, Α.Μ.Ε.Α., πεζοί και ποδήλατα.

Μια πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους και εργαζομένους της και θα τους δίνει και θα τους συμπαραστέκεται για να διεκδικούν όσα η κυβέρνηση τους στερεί: Μισθούς, κοινωνικές παροχές, υγεία, στέγη, παιδεία, πολιτισμό, ισότητα, πράσινο, ελευθερίες, αλληλεγγύη, ομορφιά, δημοκρατία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα