Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Έμφαση στις πράσινες επενδύσεις

Διαβάζεται σε 3'
H Oλγα Κεφαλογιάννη
H Oλγα Κεφαλογιάννη Υπουργείο Τουρισμού

«Η Ελλάδα προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και την γαστρονομία» το μήνυμα της υπ. Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για τη σημερινή ημέρα. Στο Ριάντ παρουσιάζεται το Παγκόσμιο Πλαίσιο Επενδύσεων για τον τουρισμό.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, που φέτος είναι αφιερωμένη στις Πράσινες Επενδύσεις.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού υπογραμμίζει την ανάγκη για προώθηση πολιτικών και επενδύσεων που προάγουν την βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μία δίκαιη και συμπεριληπτική τουριστική ανάπτυξη, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη χτεσινή εκδήλωση για τον εορτασμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού παρουσιάζοντας τον οδηγό Michelin για την Αθήνα σε μια εκδήλωση στο εστιατόριο Delta.

Όπως τόνισε η κα. Κεφαλογιάννη, «στο Υπουργείο Τουρισμού, ο σχεδιασμός μας προωθεί πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη της ταυτότητας των προορισμών και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας συγκαταλέγεται η προώθηση μορφών τουρισμού που εισφέρουν στην αειφορία, στη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό της τουριστικής μας προσφοράς.

Η ανάδειξη πόρων όπως η ελληνική γαστρονομία και η σύγχρονη γαστρονομική προσφορά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων μας, καθώς δημιουργεί ευκαιρίες ενίσχυσης τόσο της ταξιδιωτικής εμπειρίας όσο και της ιδιαίτερης ταυτότητας των προορισμών μας ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili σε δήλωση του για την ημέρα τόνισε: «Ο τουρισμός δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός για τις οικονομίες μας ή για τις κοινωνίες μας. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες. Έτσι, αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, γιορτάζουμε την ικανότητα του τουρισμού να οδηγεί την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη ζωτική ανάγκη για επενδύσεις και τη διασφάλιση ότι αυτή η ανάπτυξη είναι χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη».

Ο ΠΟΤ φέτος δίνει έμφαση στον Τουρισμό και τις Πράσινες Επενδύσεις . Η ημέρα θα επικεντρωθεί στη σημασία της επένδυσης τους ανθρώπους, στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες τους, στον πλανήτη με επενδύσεις σε βιώσιμες υποδομές και στην επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού και στην Ευημερία δηλαδή στην επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα στο Ριάντ, ο ΠΟΤ θα παρουσιάσει το Παγκόσμιο Πλαίσιο Επενδύσεων στον Τουρισμό και θα διοργανώσει μια σειρά από πάνελ υψηλού επιπέδου με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που περιβάλλουν τις επενδύσεις στον τουρισμό. Στους επίσημους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές του εναρκτηρίου Διαγωνισμού UNWTO Women in Tech Startup για τη Μέση Ανατολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα