Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Κάλπες
Κάλπες SOOC Alexandros Michailidis

Διαφορά 16% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του Mega, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικές απώλειες για την κυβέρνηση.

Αμετάβλητη, αν και με σημαντικές απώλειες για την κυβέρνηση, είναι η εικόνα του πολιτικού σκηνικού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά ΝΔΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ανέρχεται σε 16%, ενώ ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ως πέμπτος σε δημοτικότητα πολιτικού αρχηγός.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κλίμα απαισιοδοξίας και η δυσαρέσκεια για την οικονομία και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, με τη ΝΔ να υποχωρεί 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (29,7% έναντι 33,9%).

Όμως, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάρει ιδιαίτερα καλά, καθώς από το 15,2% υποχωρεί στο 13,7%. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,2% από 9,6% και το ΚΚΕ από το 6,5% πηγαίνει στο 7,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στο 45% οι θετικές αξιολογήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 53% αρνητικές, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη 31% θετικές, 54% οι αρνητικές. Ιδιαιτέρως δημοφιλής είναι ο γενικός γραμματέας της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με 40% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 37% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει 35% θετικές και 58% αρνητικές.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης στο 38%, ο Στ. Κασσελάκης στο 7%.

Θετική αξιολόγηση για την κυβέρνηση στο 34%, θετική αξιολόγηση για την αξιωματική αντιπολίτευση στο 12%.

Στην ερώτηση ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, το 36% απάντησε η ακρίβεια και το 23% η οικονομία.

Στην ερώτηση προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει η πορεία της χώρας, το 62% απάντησε «προς τη λάθος» και το 32% «προς τη σωστή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα