Συνελήφθη 16χρονος που έκοψε το δέντρο του “Ρομπέν των Δασών”

Διαβάζεται σε 1'
Το Sycamore Gap
Το Sycamore Gap Owen Humphreys/PA via AP

Οι αρχές στη Βρετανία προχώρησαν στη σύλληψη ενός ανήλικου, που κατηγορείται ότι έκοψε με αλυσοπρίονο  το  “Sycamore Gap”, το βραβευμένο δέντρο ηλικίας 300 ετών.

Στη σύλληψη ενός 16χρονου που κατηγορείται ότι έκοψε ένα από τα πιο διάσημα δέντρα της Βρετανίας προχώρησαν οι αρχές, μία μέρα αφότου βρέθηκαν αντιμέτωπες με το αποτρόπαιο θέαμα μετά τον βανδαλισμό ενός πολιτιστικού ορόσημου.

Το Sycamore Gap, ηλικίας περίπου 300 ετών, δέσποζε δίπλα στο Τείχος του Αδριανού στο Νορθάμπερλαντ, το οποίο είχε βραβευτεί ως το δέντρο της χρονιάς το 2016 και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο δέντρο της Βρετανίας, είχε εμφανιστεί και στην ταινία του 1991 ”Ρομπέν των Δασών” (Prince of Thieves) με τον Κέβιν Κόστνερ.

Οι ντόπιοι και οι αρχές των εθνικών πάρκων δήλωσαν ότι «παλεύουν να δουν τη λογική» στην καταστροφή ενός πλάτανου που είχε γίνει εδώ και καιρό «μέρος του DNA αυτής της περιοχής» και είχε περάσει από χιλιάδες αλλαγές εποχών.

Αστυνομικοί και φύλακες του πάρκου είπαν ότι το δέντρο κόπηκε επιδέξια με ένα κοφτερό αλυσοπρίονο από κάποιον που ήξερε τι έκανε.

Ο Τόνι Γκέιτς, διευθύνων σύμβουλος της αρχής του εθνικού πάρκου του Νορθάμπερλαντ, είπε ότι το προσωπικό του κέντρου επισκεπτών δάκρυσε αφού έφτασε το πρωί και βρήκε το διάσημο δέντρο κομμένο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα