Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκπέμπει SOS

Διαβάζεται σε 2'
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκπέμπει SOS
SOOC

Ένα δελτίο τύπου με μια φωτογραφία με τη λέξη SOS, έστειλαν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τις επιχειρήσεις τους.

SOS. Χωρίς κείμενο, παρά μόνο με μια φωτογραφία που είχε στο κέντρο της τη λέξη SOS, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απέστειλε Δελτίο Τύπου, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί με τα ξενοδοχεία της περιοχής μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, στο μήνυμα τους για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που ήταν φέτος αφιερωμένη στις Πράσινες επενδύσεις, είχαν αναρωτηθεί αν «Οι πράσινες επενδύσεις για νέα βιώσιμο μέλλον, αρκούν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι μετά την τελευταία καταστροφική θεομηνία του «Ντάνιελ», γενικά στη Θεσσαλία και ειδικά στη Μαγνησία, πόσο βάλλεται ο πλανήτης μας και ο κόσμος μας από τις κλιματικές αλλαγές».

Στο μήνυμα τους καταλήγουν τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε επειγόντως, ένα σχέδιο δράσης σαφώς για εξοικονόμηση νερού, ενέργειας, κτλ. μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και επενδύοντας στην ποιότητα, όμως πρέπει το πράσινο μοντέλο τουρισμού δεν πρέπει να είναι «ελιτίστικο» και πρέπει να αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε συλλογικά την ανταγωνιστικότητά μας ως κλάδος, ο οποίος πάντα προσφέρει στην ελληνική οικονομία ακόμη και όταν βάλλεται.

Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη «πράσινων» τουριστικών καταλυμάτων, επενδύσεις ειδικών μορφών τουρισμού και έργα αναβάθμισης των υποδομών μας που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αναγκαία «πράσινη» ατζέντα. Ειδικά τώρα, που έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές και οι επιχειρήσεις του τουρισμού στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία βιώνουν για μια ακόμη φορά ανασφάλεια για το μέλλον και για τη βιωσιμότητά τους.

Πράσινες επενδύσεις ΝΑΙ, πάντα, όμως, με βάση τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ παράγοντα.

Δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, είναι μια ευθύνη, την οποία θα πρέπει να «σηκώσουμε» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΥΓ: Ένα είναι σίγουρο: Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα ταμεία ΔΕΝ δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων, την αύξηση του φόρου διαμονής και σίγουρα όχι μόνο από τα ξενοδοχεία. Η οποιαδήποτε επιβάρυνση θα πρέπει να απασχολεί όλο τον τουριστικό κλάδο».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα