Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Να μην κάνει μόνο βόλτες στη Βουλή – Αμφισβητεί τη Δημοκρατία;

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών EUROKINISSI ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαξιώνει τη Βουλή και τους βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί σε εθνικές εκλογές.

Σφοδρή επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το βίντεο που ανάρτησε από το γραφείο του στη Βουλή, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των συντακτών στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση με την οποία θέλει να παρουσιάσει τον κ. Κασσελάκη ως ασόβαρο και ακραίο στα μάτια του δεξιού και κεντρογενούς κοινού, αλλά και να τον φέρει σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε καταρχήν τη χθεσινή συνέντευξη Κασσελάκη στο Star. Εκτίμησε ότι “η εικόνα μιλάει από μόνη της” και πως οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματα τους. Και πρόσθεσε: “Εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, κάτι άλλο είδαμε”.

Στη συνέχεια έσπευσε να καυτηριάσει το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Επισήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια και είπε “να βάλουμε φωτιά”.

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε δε τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Για αρχή, επειδή επισκέπτεται το Κοινοβούλιο αν και εξωκοινοβουλευτικός, να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο, αλλά να μάθει βασικές αρχές τις κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάτι απαραίτητο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι: “Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση τις αρχές της πλειοψηφίας, που είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας, από τους βουλευτές που τους λέει απαξιωτικά χειροκροτητές και που εκλέγονται στην κορυφαία δημοκρατική διαδικσία των εκλογών. Κάτι, το οποίο δεν συνέβη με τον ίδικο γιατί δεν είναι στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το οποίο μιλά απαξιωτικά”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι ορισμένα νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία και από το κόμμα “στο οποιο είναι σήμερα πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης”.

Διερωτήθηε μάλιστα: “Τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματος του, που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια και ως βουλευτές της κυβέρνησης και ως βουλευτές τις αντιπολίτευσης; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα;”

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: “Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” και κατέληξε:

“Εκφράσαμε την ευχή για σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα, το αντίθετο βλέπουμε.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα