Κορίνα Τσοπέη: Η εξομολόγηση για τον εγγονό της που πάσχει από σύνδρομο Williams – Τι είναι

Διαβάζεται σε 3'
tsopei
Κορίνα Τσοπέη glomex

Στον εγγονό της που γεννήθηκε με σύνδρομο Williams αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Κορίνα Τσοπέη, σε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη για τη ζωή και την καριέρα της.

Συγκίνηση έφερε στο πλατό του “Στούντιο 4” η Κορίνα Τσοπέη, η Μις Υφήλιος του 1964 η οποία βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και το μεσημέρι της Παρασκευής (29/09) μίλησε για όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η Κορίνα Τσοπέη αναφέρθηκε στα χρόνια και τη ζωή της στην Αμερική, όπου όπως είπε, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στα Fox Studio είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι “θέλω να γίνω διάσημη και να βγάλω χρήματα”, αλλά και τους λόγους που την έκαναν να φύγει από την Ελλάδα.

“Πριν φύγω για την Αμερική κανείς δεν μου πρότεινε να πάω σε Δραματική Σχολή. Δεν ήμουν ηθοποιός. Θα μου έδιναν διαμέρισμα και ένα συμβόλαιο, αλλά εγώ δεν αισθανόμουν ηθοποιός […] Ένας λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν επειδή δεν ήθελα να ακούω τη φράση ‘τι θα πει ο κόσμος’. Αυτό δεν με ένοιαζε ποτέ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μίλησε φυσικά και για το κεφάλαιο “Μις Υφήλιος“, έναν τίτλο που όπως σχολίασε, κέρδισε γιατί χαμογελούσε και είχε τύχη.

Συγκινητική ήταν όμως και η αναφορά της στον εγγονός της ο οποίος όπως ανέφερε γεννήθηκε με σύνδρομο Williams.

“Όταν γεννήθηκε ο εγγονός μου με σύνδρομο Williams και ο γιος μου έκλαιγε, εγώ ήμουν εντάξει, του έλεγα περίμενε να δεις τι θα γίνει, γιατί οι γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που υπάρχουν”, είπε η Κορίνα Τσοπέη περιγράφοντας πώς είναι ο 8χρονος εγγονός της αλλά και τα συναισθήματα που τρέφει για εκείνη.

“Όταν με δει ο εγγονός μου στεναχωρημένη αλλάζει το χρώμα του προσώπου του, γίνεται κόκκινο και κλαίει. Έχει ανεπτυγμένη πολύ την ενσυναίσθηση και είναι πολύ ευαίσθητα παιδιά”, πρόσθεσε.

Τι είναι το σύνδρομο Williams

Το σύνδρομο Williams (WS) είναι μια γενετική πάθηση που εμφανίζεται κατά τη γέννηση του ανθρώπου και μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το williams-syndrome.org, προκαλείται από την αυθόρμητη διαγραφή 26-28 γονιδίων στο χρωμόσωμα #7 κατά τη στιγμή της σύλληψης. Η διαγραφή μπορεί να συμβεί είτε στο ωάριο είτε στο σπέρμα. Είναι πιθανό ότι στις περισσότερες οικογένειες, το παιδί με σύνδρομο Williams είναι το μόνο που έχει την πάθηση του γονιδίου της ελαστίνης σε ολόκληρη την ευρύτερη οικογένειά του.

Χαρακτηρίζεται από ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών παθήσεων, αναπτυξιακών καθυστερήσεων και μαθησιακών δυσκολιών. Αυτά συχνά συμβαίνουν παράλληλα με εντυπωσιακές λεκτικές ικανότητες, οι προσωπικότητες είναι ιδιαίτερα κοινωνικές, ενώ δείχνουν μία προτίμηση στη μουσική.

Το WS εμφανίζεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες και σε όλους τους πολιτισμούς παγκοσμίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα