Η Μεγάλη Ολλανδική και η δύσκολη μέρα του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε εταιρίες από την χώρα της Τουλίπας που ενδιαφέρονται για το τι συνέβη στην Θεσσαλία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει κόσμο

Μεγάλη Ολλανδική εταιρία

Για «μεγάλη Ολλανδική εταιρία» που ασχολείται με τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας Daniel στην Θεσσαλία μας μίλησε χθες στην συνέντευξή του στον ALPHA ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης. Δίχως να μας πει το όνομά της.

Υποθέτουμε βεβαίως ότι η εν λόγω εταιρία έχει επιστημονικό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στον θεσσαλικό κάμπο, καθότι η Ολλανδιά είναι ως γνωστόν μια χώρα που τα θέμα των φραγμάτων και των πλημμυρών είναι εθνικό ζήτημα. Λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των «Κάτω Χωρών».

Από την άλλη βέβαια είναι και το νέο νομοθετικό καθεστώς που έχει ψηφιστεί για την ανάληψη των έργων που θα γίνει στην περιοχή. Που προβλέπει «γρήγορες διαδικασίες» με την συμμετοχή τριών προσφορών. Για να δούμε, τι θα δούμε.

Πρωτόγνωρο

Πάντως η αλήθεια είναι πως αυτή η συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε κάτι το …πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Ν.Δ ως κυβέρνηση διέψευσε το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν συνεργάτης του.

Όταν ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως είχαν μια «κοινωνική γνωριμία» στις ΗΠΑ και πώς δεν υπήρξαν ποτέ συνεργάτες. Πρόσθεσε μάλιστα πως το «αν υπήρξε υποστηρικτής μου δεν το ξέρω».

Περίεργη μέρα

Μια και αναφερθήκαμε στον Στέφανο Κασσελάκη σήμερα θα έχει μάλλον μια περίεργη μέρα. Στις 11 θα συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στις 12 στην Βουλή τον Νίκο Φίλη.

Η πρώτη επαφή έχει χαρακτηριστεί ως «συνάντηση γνωριμίας». Όμως τον χαρακτηρισμό τον διεκδικεί επάξια η δεύτερη. Καθότι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Στέφανος Κασσελάκης θα την δει μια φορά και στην συνέχεια (το πιθανότερο) θα την ξαναδεί μετά από πολύ καιρό.

Αντιθέτως με τους εκπροσώπους είτε της Ομπρέλλας, είτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης γενικώς θα απασχολείται αρκετά συχνά το επόμενο διάστημα. Μάλλον πολύ πιο συχνά από όσο θα επιθυμούσε τόσο ό ίδιος όσο και η ηγετική ομάδα του κόμματος.

Και απολύσεις με SMS

Τελικά τον αδικήσαμε τον εργασιακό νόμου του Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτόν που προέβλεπε τις «συμβάσεις επι παραγγελία».

Σύμφωνα με όσα όρισε ένας εργαζόμενος θα είναι υποχρεωμένος να περιμένει πάνω από το κινητό του μια εβδομάδα για το πότε θα τον καλέσει ο εργοδότης να δουλέψει για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ακόμη και με μήνυμα SMS.

Όμως μια καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδα ανέδειξε και μια άλλη πλευρά του, αφού κάνει λόγο για απόλυση εργαζομένου μέσω SMS! Μάλιστα όπως αναφέρει το μήνυμα στάλθηκε «Σάββατο μεσημέρι, εκτός ωραρίου».

Νέα ήθη σύγχρονα και στις απολύσεις λοιπόν. Δεν μας τα είπε όλα πριν δυο Παρασκευές που συζητούνταν το νομοθέτημα στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας….

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα