Κύκλωμα πειρατικών λογισμικών: Στη φυλακή ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης

Διαβάζεται σε 1'
Κύκλωμα πειρατικών λογισμικών: Στη φυλακή ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης
Φωτογραφία αρχείου iStock

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες του, δύο εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων του κυκλώματος πειρατικών λογισμικών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι.

Μαραθώνια υπήρξε η ποινική διαδικασία σχετικά με το αποκαλούμενο κύκλωμα πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες απολογίες των συνολικά 10 κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας κατέληξαν στο να κρατηθούν προσωρινά δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι εμφανίζονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση.

Ειδικότερα, οι αρχές τους έχουν αποδώσει το ρόλο του αρχηγού και τους υπαρχηγού της ομάδας, κρίνοντας ότι αποτελούν τους εγκέφαλους αυτού του κυκλώματος και κατηγορώντας τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ως προς τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ αρκετοί εξ αυτών θα πρέπει να καταβάλουν και εγγυοδοσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα