Σταμάτης Κραουνάκης: Η περιπέτεια που του λείπει, το “ξόδεμα” της ψυχής και η λέξη που “γκρέμισε” το “Στούντιο 4”

Διαβάζεται σε 3'
kraounakis
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο "Στούντιο 4" glomex

Κατάθεση ψυχής από τον Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος έκανε τον απολογισμό του και μίλησε στο “Στούντιο 4” για όσα έχουν αλλάξει από την εποχή των μεγάλων επιτυχιών και τη δεκαετία του ’80.

Τον Σταμάτη Κραουνάκη υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο πλατό του “Στούντιο 4” της ΕΡΤ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον συνθέτη να ανοίγει την καρδιά του και να μοιράζεται άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνεργασίες του παρελθόντος, τα “όχι” που είπε στην καλλιτεχνική του πορεία αλλά και εκείνες τις “μαγικές στιγμές που δονείται από συναισθήματα” ο ίδιος και το κοινό του.

Κάνοντας μία αναδρομή στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και τον πρώτο του δίσκο με τη Βίκυ Μοσχολιού που όπως είπε χαρακτηριστικά, “έκλαιγα που δεν μπήκε το όνομά μου στο εξώφυλλο“, αλλά βρισκόταν στο πίσω μέρος και μάλιστα πάνω σε γράμματα. Μάλιστα, όταν εξέφρασε τα παράπονά του, τού είχαν πει πως αν είναι να γίνει γνωστός θα γίνει μέσα σε 24 ώρες.

Με διάθεση για αυτοκριτική, ο Σταμάτης Κραουνάκης εκμυστηρεύτηκε πως έχει “ξοδευτεί πολύ” στη ζωή του και δεν έχει μετανιώσει, εξηγώντας πως “έχεις έναν λόγο την ώρα που το κάνεις […] Δεν επενδύω σε ανθρώπους. Άλλοι πήραν αυτό που τους έκανε καλό, που τους πήγε και άλλο και μετά στη ζωή τους και έκαναν επιτυχία και άλλοι δεν κατάλαβαν και πολύ. Δεν μπορούν να πούνε ότι ήμουν δίπλα του, δεν έχουν πολυκαταλάβει. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει όταν είμαι με έναν άνθρωπο, από ηθοποιό, σκηνοθέτη και τραγουδιστή… τι με νοιάζει. Είχαμε σκοτωθεί με μία ηθοποιό στο ‘Έκτο Πάτωμα’. Μία που τη μισώ. Δανάη Λουκάκη σε μισώ. Της έλεγα ‘μην το τραγουδάς’, έλεγε την ‘Κουπαστή’. Μέχρι να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ωραιοποιεί, γιατί ήθελε και να με ευχαριστήσει…”.

Ερωτηθείς για το αν τον έχει συγκινήσει ποτέ τραγούδι του, ο γνωστός συνθέτης δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει είναι πως “μπορεί να με συγκινήσει κάτι επάνω στη σκηνή την ώρα που ξανάρχεται το αίσθημά μου ή το ξαναβρίσκω εκείνη την ώρα. Και μπορεί να με συγκινήσει κάτι που δεν το είχα προσέξει μέχρι εκείνη την ώρα”, συμπληρώνοντας πως αυτό το κάνει η ψυχή του.

Η δεκαετία του ’80 και η περιπέτεια που του λείπει

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Σταμάτης Κραουνάκης κλήθηκε να σχολιάσει τι έχει μείνει ίδιο σε εκείνον σε σχέση με τη δεκαετία του ’80, δίνοντας μία αφοπλιστική απάντηση και λέγοντας χαρακτηριστικά πως “έχουν μείνει ίδια μόνο τα πουκάμισά μου τα άσπρα, όλα τα άλλα έχουν αλλάξει“.

“Αυτό συμβαίνει γιατί λείπουν άνθρωποι από εκείνη την εποχή. Και λείπει και η περιπέτεια, που εμένα μου λείπει πάρα πολύ τώρα. Δεν μπορώ να την πω τη λέξη στην τηλεόραση. Αδυσώπητη κ@@@α. Είναι και εκείνη η εποχή και η πρώτη μου δουλειά. Ίσως γι’ αυτό πια… τώρα λέμε, λέμε, λέμε, αλλά κάντο. Κάνε με να νιώσω, κάνε με να κ@@@σω, κάνε με να γουστάρω”, είπε χαρακτηριστικά ο συνθέτης μη μπορώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του με τους παρουσιαστές να του ζητούν να μην επαναλάβει τη λέξη λόγω ακαταλληλότητας της ώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα