Η Βουλή του…Covid και ο “αναθεωρητέος” Άδωνις

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο υπουργός Εργασίας θέλει άλλο σύνταγμα για να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο και μια συζήτηση περί εμβολίων και ανεμβολίαστων στο κοινοβούλιο

Δεν κρατήθηκε

Δεν …κρατήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χθές στην Βουλή, κι ας προέδρευε στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Όταν πήρε τον λόγο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος ΝΙΚΗ, Νικόλαος Παπαδόπουλος, και άρχισε να τοποθετείται για τα ζητήματα των εμβολίων με τρόπο μάλλον επιφυλακτικό ο Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος τον ρώτησε: «Εσείς είστε εμβολιασμένος;». «Όχι δεν είμαι, αλλά είμαι καλά» απάντησε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ. Ο οποίος παρεπιπτόντως είναι γιατρός στο επάγγελμα.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πάντως διευκρίνισε ότι ρώτησε από απλή περιέργεια και δεν θεώρησε ότι ο βουλευτής ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει σε αυτή την προσωπικού χαρακτήρα ερώτηση.

(Παρεπιπτόντως σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει ο Covid 19 διαχέεται παντού στο κοινοβούλιο. Οι βουλευτές, υπουργοί ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί που νοσούν είναι δεκάδες. Ασχέτως αν δεν το δημοσιοποιούν όλοι).

Σαφέστατη ερώτηση, ασαφής απάντηση

Μια σαφέστατη ερώτηση έκανε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Δεν πήρε όμως μία σαφέστατη απάντηση. Το αντίθετο θα λέγαμε.

Ο Μ.Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην έξαρση της εγκληματικότητας στην Ανατολική Αττική (την οποία δεν αμφισβητεί το υπουργείο) και ρώτησε πολύ συγκεκριμένα σχετικά με το αστυνομικό προσωπικό: «Αν από τα άτομα εκείνα τα οποία προορίζονταν για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα διατεθούν κάποιοι σε αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται στην Ανατολική Αττική».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου είχε ως εξης: «Ο μηχανισμός μετακινήσεων ή κατανομής του δυναμικού -το οποίο δεν είναι ανεξάντλητο- της Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται και ορίζεται  από τις ανάγκες που προκύπτουν και που δεν είναι λίγες. Για παράδειγμα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο project για την Ελληνική Αστυνομία, μια μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτό της έκδοσης καινούργιων ταυτοτήτων. Αυτό απαιτεί κατά καιρούς μετακινήσεις δυνάμεων, προκειμένου να ενισχυθούν τα τμήματα, τα κομμάτια της ασφάλειας τα οποία εκδίδουν τα έγγραφα αυτά, όλη η διαδικασία, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν χωρίς ταλαιπωρία, έγκαιρα, να προμηθεύονται τις καινούργιες ταυτότητες».

Δεν ξέρουμε τι καταλάβατε εσείς, εμείς πάντως συμπεραίνουμε πως μάλλον όσοι προσλήφθηκαν για το (πλήρως αποτυχημένο) project της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δύσκολα θα βρεθούν στο «πεδίο» αντιμετώπισης της πραγματικής εγκληματικότητας. Άλλωστε αποτελεί ερώτημα αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.

Προσλήψεις και αναθεώρηση

Όποιος ζητά μονιμοποίηση υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει πρώτα να… αναθεωρήσει το Σύνταγμα. Να αλλάξει μάλιστα τα άρθρα που αφορούν τον ρόλο του ΑΣΕΠ.

Αυτό ισχυρίστηκε χθες στην Βουλή (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης. Προκειμένου προφανώς να απαντήσει με «εντυπωσιακό» τρόπο σε όσους ζητούν προσλήψεις γιατρών, πυροσβεστών και (στην προκειμένη) υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ που εκδίδουν συντάξεις.

Φυσικά παραλείποντας να αναφερθεί στον όρο «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Δηλαδή τον όρο που λύνει τα χέρια σε κάθε κυβέρνηση που πραγματικά θέλει να ενισχύσει τις δεκάδες υπηρεσίες του δημοσίου που έχουν χιλιάδες οργανικές θέσεις κενές…

Η πρώτη

Επίσημη πρώτη σε κοινοβουλευτικό βήμα σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη αφού συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα γίνει – όπως συνηθίζεται- στην αίθουσα της Γερουσίας όπου θα συγκεντρωθούν οι μόλις 47 (από τους 77 που είχε στην προηγούμενη Βουλή) βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το καλό για τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δει την συγκεκριμένη αίθουσα. Αφού έχει ξεναγηθεί ήδη από τον Σωκράτη Φάμελλο στα βασικά σημεία του κτιρίου της Βουλής.

Επίσης η αίθουσα της Γερουσίας είναι κατά κάποιον τρόπο μικρογραφία της Αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής όπου ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να επισκέπτεται μόνον ως παρατηρητής. Οπότε η ομιλία του θα είναι – κατά κάποιο τρόπο- simulation του πώς είναι να είσαι πολιτικός αρχηγός στο κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα