Θωμάς Γιούργας: Εχουμε την πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση για τον Άλιμο

Διαβάζεται σε 6'
Θωμάς Γιούργας: Εχουμε την πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση για τον Άλιμο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, Θωμάς Γιούργας ανοίγει τα χαρτιά του στο NEWS 24/7 τρεις ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών.

Δεν συμβαίνει εν ενεργεία καθηγητές Φιλοσοφίας να διεκδικούν δημαρχικούς θώκους. Ο Θωμάς Γιούργας όμως το τόλμησε. Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΜΕΙΣ στον Αλιμο μιλά για το όραμά του για το όμορφο προάστιο της Νότιας Αθήνας, τις προτεραιότητές του, εφόσον εκλεγεί, και το σχέδιό του για το παραλιακό μέτωπο.

Ο δήμαρχος της περιοχής εκλέχθηκε τις τελευταίες δύο φορές με μεγάλα ποσοστά, τουτέστιν έχει λαϊκή αποδοχή. Που ποντάρετε για να αλλάξετε τη γνώμη των πολιτών του Αλίμου;

Εμείς παρότι είμαστε νέα Δημοτική παράταξη, έχουμε ήδη επεξεργαστεί και παρουσιάσει -εδώ και μήνες- τις θέσεις μας για τον Άλιμο της επόμενης ημέρας. Πιστεύω ότι οι πολίτες του Αλίμου βλέπουν ότι καταθέτουμε την πιο σοβαρή, σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον της πόλης μας.

Την ίδια στιγμή, η παρούσα διοίκηση έχει αποτύχει να προχωρήσει τα αναγκαία έργα υποδομής. Θέτω μια πολύ απλή ερώτηση προς όλους τους πολίτες του Αλίμου: Ποιο σοβαρό έργο υποδομής αφήνει πίσω του ο κ. Κονδύλης μετά από 9 ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου;

Η δική μας συγκροτημένη παρουσία σε συνδυασμό με την προχειρότητα και την αποτυχία της παρούσας διοίκησης να προχωρήσει τα σοβαρά έργα θα οδηγήσει σε σοβαρές μετατοπίσεις την Κυριακή των εκλογών.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε και τι θα κάνετε αν δεν εκλεγείτε;

Η πρώτη μας απόφαση θα είναι η ανακαίνιση και αναβάθμιση του 5ου Παιδικού Σταθμού στην Θουκυδίδου. Πρόκειται για έναν ευρύχωρο και πράσινο Παιδικό Σταθμό, τον οποίο η διοίκηση Κονδύλη θέλει να κατεδαφίσει ώστε να φτιάξει ένα ογκωδέστατο νέο Δημαρχείο 22 μέτρων.

Στο τομέα της Οικονομίας θα προχωρήσουμε σε μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 15% (σήμερα έχουμε τα πιο ακριβά Δημοτικά Τέλη σε όλη την Νότια Αττική και από τα πιο ακριβά σε όλη τη χώρα!).

Ακόμα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο της Κανάρη και να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα στον Παλαιό Άλιμο και στην περιοχή Γκρώμαν.

Στην Κοινωνική Πολιτική, έχουμε ήδη δημοσιεύσει αναλυτικά τα βήματα για την δημιουργία ενός κέντρου Ψυχοκοινωνικής στήριξης που θα συνδέεται με τα σχολεία της πόλης μας.

Τέλος, προτεραιότητά μας είναι η προστασία και επέκταση του αστικού πρασίνου. Για αυτό τον σκοπό, θα ζητήσουμε την εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ώστε να βάλουμε τέλος στην θλιβερή εικόνα με τα πετσοκομμένα δέντρα.

Με δεδομένο ότι ο δήμος έχει ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο στο οποίο δείχνουν να κυριαρχούν συμφέροντα (και) της νύχτας, πώς σκέφτεστε να δράσετε στο εν λόγω κομμάτι;

Το παραλιακό μέτωπο αντί να είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αποκτά με ανησυχητικούς ρυθμούς μια ανταγωνιστική λειτουργία προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αλίμου.

ΕΜΕΙΣ στον Άλιμο, θα προβούμε άμεσα στην καταγραφή και ανάρτηση σε ψηφιακό τοπογραφικό διάγραμμα όλων των χώρων εκμετάλλευσης στην παραλία μας, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να επιβάλλουμε την νομιμότητα.

Εμείς θέλουμε να τηρηθεί η νομιμότητα προς όλους χωρίς να εμπλακούμε στον ανταγωνισμό συμφερόντων που γιγαντώνεται στην παραλία μας.

Προσέξτε, η έμφαση στην πρότασή μας βρίσκεται σε δύο σημεία, (α) στη δημόσια καταγραφή των χώρων εκμετάλλευσης και τυχόν αυθαίρετων επεκτάσεων ώστε να μην υπάρχει τίποτα εν κρυπτώ και (β) στην συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος απέτυχε εδώ και 9 χρόνια να βάλει τάξη στο παραλιακό μέτωπο και το χειρότερο είναι πως έχει επιλέξει μια αντιμετώπιση α λα καρτ. Με το ένα χέρι πιάνει το κομπρεσέρ και με το άλλο κλείνει τα μάτια του στο τι συμβαίνει δίπλα μας. Δυστυχώς κινείται μεταξύ αντιθεσμικότητας και υποκρισίας.

Στηρίζεστε από έναν πολιτικό χώρο ο οποίος βρίσκεται σε περιδίνηση διαρκείας. Είναι κάτι που σας προβληματίζει;

ΕΜΕΙΣ στον Άλιμο, είμαστε μια πραγματικά ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση. Έχουμε υποψήφιους και μέλη από όλο το δημοκρατικό φάσμα και έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια πλατιά παράταξη στη βάση κοινών αξιών και ενός κοινού οράματος για τον Άλιμο.

Δεν επηρεαζόμαστε από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή –αντιθέτως έχουμε μια μεγάλη δυναμική, ένα πολύ θετικό ρεύμα στις γειτονιές και στην κοινωνία του Αλίμου. Πιστεύω πολύ βαθιά ότι στα νότια προάστια θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών.

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία υποψηφιότητα από τον προοδευτικό χώρο για να αυξηθούν οι πιθανότητες να κερδηθεί ο δήμος;

Ποια είναι η δεύτερη υποψηφιότητα από τον προοδευτικό χώρο;

Υποθέσεις που χειρίστηκε η νυν δημοτική αρχή έχουν προκαλέσει την επέμβαση των αρχών (πχ ΣΔΟΕ). Πως θα τις χειριστείτε αν εκλεγείτε;

ΕΜΕΙΣ στον Άλιμο κι εγώ προσωπικά, έχουμε επιλέξει από την αρχή να αφήνουμε τα τυχόν σκάνδαλα και τις δικαστικές υποθέσεις στην Δικαιοσύνη.

Πολιτικά όμως, θέλω να σχολιάσω πως είναι προκλητικό και επιζήμιο για τον Δήμο μας να ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πίνακες όταν δεν έχουμε καν Δημοτική Πινακοθήκη

Είναι προκλητικό και επιζήμιο να δίνουμε 412.000 ευρώ σε εταιρεία του Μαστοράκη για υπηρεσίες χαμηλής αισθητικής.

Είναι προκλητικό και επιζήμιο να είμαστε από τους πρωταθλητές στις απευθείας αναθέσεις με 98% απευθείας αναθέσεις το Α’ εξάμηνο του 2022.

Από όποιο ρόλο κι αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες του Αλίμου θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις πολιτικά προκλητικές και επιζήμιες πρακτικές, ελπίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει τον δικό της ρόλο χωρίς πιέσεις και προτιμήσεις.

Αν είστε ο επόμενος δήμαρχος Αλίμου, με ποια έργα θα είστε ευχαριστημένος αν έχουν γίνει μέχρι το 2028;

Ένα υπερσύγχρονο κέντρο μελετών για τον πιο διάσημο συμπολίτη μας, τον Θουκυδίδη. Με ετήσια συνέδρια παγκόσμιου ενδιαφέροντος στην Ιστορία, την Φιλοσοφία, την Γεωπολιτική και σύνδεση με τα σχολεία μας.

Ένας νέος, σύγχρονος Παιδικός Σταθμός και ένα νέο σχολείο.

Να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του 2ου κλειστού γυμναστηρίου που τόσο έχουμε ανάγκη.
Δημιουργία κέντρου Ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην Κανάρη και σε άλλες περιοχής της πόλης.
Ανέγερση Δημοτικού Γηροκομείου.

Τέλος, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να έχει δρομολογηθεί λύση για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στον Άλιμο –δεν έχουμε Δημοτικό Κοιμητήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα