Μιλλούση στο NEWS 24/7: “Δεν είχα στο μυαλό μου την πολιτική, ο Χαρδαλιάς με έπεισε με τρεις λέξεις”

Διαβάζεται σε 6'
Μιλλούση στο NEWS 24/7: “Δεν είχα στο μυαλό μου την πολιτική, ο Χαρδαλιάς με έπεισε με τρεις λέξεις”

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Νότιο Τομέα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά μιλά στο NEWS 24/7 για το επόμενο, δύσκολο βήμα της καριέρας της: να σταθεί στη δοκό ισορροπίας της πολιτικής.

Στα 16 της μόλις χρόνια είχε την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σύδνεϊ), έχοντας μπει για τα καλά σε τροχιά πρωταθλητισμού για να ακολουθήσει μία επιτυχημένη διαδρομή δύο δεκαετιών.

Έκτοτε, μετρά ακόμα δύο σπουδαίες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012 και του 2016), μαζί και δέκα μετάλλια σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου στη δοκό ισορροπίας.

Πλέον, ετοιμάζεται για το επόμενο δύσκολο βήμα στην καριέρα της, το οποίο την καλεί να ισορροπήσει στην “αρένα” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Βασιλική Μιλλούση είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Νότιο Τομέα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά “Αττική Μπροστά”, θέλοντας να δώσει συνέχεια στην πολυεπίπεδη δράση της, η οποία έχει επίσης επισφραγιστεί από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Αθλητών (από το 2016 μέχρι το 2021) και -μέχρι σήμερα- της Επιτροπής Ισότητας της ΕΟΕ.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μιλά στο NEWS 24/7 για το βασικό ερέθισμα που την έστρεψε στην πολιτική και το οποίο θα αποτελέσει το βασικό “συστατικό” του νέου αγώνα που καλείται να δώσει.

Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές;

Το κίνητρο μου ήταν, είναι και θα είναι η αγάπη μου για τον αθλητισμό! Μεγάλωσα μέσα στη γήπεδα, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο κάνοντας προπόνηση σε δημόσια γυμναστήρια και πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα πολύ αυτές οι υποδομές να υπάρχουν και στη χώρα μου. Όχι μόνο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό αλλά για όλους όσοι θέλουν να αθληθούν, από τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά “Αττική Μπροστά” και ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πρωταρχικές πολιτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η Αττική να πάει όντως μπροστά;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μου έκανε αυτή την πολύ τιμητική πρόταση, δεν ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική σ᾽ αυτό το επίπεδο, παρ᾽ όλα αυτά με κέρδισε ο ίδιος και η αγάπη μου για προσφορά τόσο γενικά όσο και ειδικά στον αθλητισμό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής, μου μίλησε με όρους αθλητισμού: Ομάδα – Πειθαρχία – Στόχος

Αυτές οι τρεις λέξεις με ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην αθλητική μου καριέρα.

Οι αλλαγές ή καλύτερα οι παρεμβάσεις που οφείλει να έχει η κάθε περιφέρεια στις προτεραιότητές της είναι αυτές που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Είναι πολλά όσα έχει βιώσει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες μας έχουν γίνει περισσότερες και πιο μεγάλες.

Θεωρείτε πως ο στίβος της πολιτικής έχει περισσότερες απαιτήσεις και θυσίες από αυτόν του αθλητισμού;

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός με την πολιτική έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Αυτό γιατί και στις δυο αυτές συνθήκες χρειάζεται στοχοπροσήλωση, “προπόνηση” και επιμονή σε όλα όσα πρέπει να φέρεις εις πέρας.

Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις και ποια τα βασικά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε στον Νότιο Τομέα αν εκλεγείτε;

Θα αναφερθώ μόνο σε όσα γνωρίζω πολύ καλά κι αυτά είναι τα ζητήματα του αθλητισμού. Όχι μόνο στο Νότιο Τομέα αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Αττικής έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά έργα που αφορούν τον αθλητισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σ᾽ ένα επίπεδο που μπορούμε να είμαστε τόσο ικανοποιημένοι ώστε να μην παλεύουμε για κάτι καλύτερο. Οι μικρές σύγχρονες αθλητικές μονάδες σε κάθε Δήμο είναι αυτές που μπορούν να δώσουν στον απλό πολίτη καθημερινή διέξοδο στην άθληση. Μέσα απ᾽ αυτό είμαι πεπεισμένη ότι θα λυθούν κι άλλα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Όταν ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας, δηλώσατε πως δεν είστε και δεν θα γίνετε ποτέ επαγγελματίας πολιτικός. Ως διακεκριμένη αθλήτρια, μετά από μία μακρά και επιτυχημένη καριέρα, σας φοβίζει το ενδεχόμενο μίας λάθος επιλογής όσον αφορά την εμπλοκή σας στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης;

Μέχρι τώρα ασχολούμαι με τα κοινά του αθλητισμού. Για χρόνια υπήρξα και υπάρχω στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το 2016 εξελέγειν πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΕΟΕ κι από εκεί που δόθηκε η ευκαιρία να μπω στα καθημερινά προβλήματα των αθλητών και να βοηθήσω πολυεπίπεδα.

Μέχρι και σήμερα είμαι στη θέση της προέδρου της επιτροπής ισότητας.

Όλα αυτά όχι ως επαγγελματίας “πολιτικός” αλλά ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα και έχει γνώση και εμπειρία για την επίλυση τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω κάνει λάθη μέχρι τώρα και πιθανότατα θα ξανακάνω, στον αθλητισμό όσο δύσκολο και να είναι έχω καταλάβει μέσα από τις “πτώσεις” μου να γίνομαι πιο δυνατή και να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη. Επομένως, στον χώρο της αυτοδιοίκησης αν εκλεγώ, θα είμαι πολύ προσεκτική για να μην κάνω λάθη που θα βλάψουν τους συμπολίτες μου, σ᾽ αυτούς έχω να λογοδοτήσω πρώτα και πάνω απ᾽ όλα.

Πολλές γειτονιές της Αθήνας έχουν αποδειχτεί αφιλόξενες για τη νέα γενιά και την επαφή της με τον αθλητισμό. Ποιο είναι το πλάνο που έχετε για τις υποδομές και τις ελεύθερες αθλητικές εγκαταστάσεις στις περιοχές που στοχεύετε να δραστηριοποιηθείτε;

Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η διαπίστωση. Έχουμε ως στόχο να ανανεώσουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές και να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες απ᾽ όλους. Το δικαίωμα στην άθληση αφορά όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους Δήμους, σε όλες τις γειτονιές όπου κι αν βρίσκονται. Το ότι εγώ δραστηριοποιούμαι στο Νότιο Τομέα δεν σημαίνει ότι δεν θα ενδιαφερθώ για όλες τις γειτονιές. Στόχος μου είναι η καθολική αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα. Αν βγω και καταφέρω να μπορέσω να στηρίξω και να προσφέρω κάτι παραπάνω απ᾽ αυτά που εγώ δεν είχα μόνο τότε θα αισθανθώ ικανοποίηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα