Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις – Πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα

Διαβάζεται σε 4'
Καιρός
Καιρός EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Ωστόοσο, προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά την Παρασκευή και τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα αλλά θα πέσει αισθητά τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και τη Δευτέρα τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Αναλυτική πρόγνωση της Ελλάδας

Σήμερα Παρασκευή (5/10) προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 07-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυριακή 08-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Δευτέρα 09-10-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

Καιρός Αττική

 

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανό όμβρο το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα