Το νέο ΛΟΤΤΟ ήρθε και μοιράζει σε κάθε κλήρωση κέρδη για 10 χρόνια

Διαβάζεται σε 5'
Το νέο ΛΟΤΤΟ ήρθε και μοιράζει σε κάθε κλήρωση κέρδη για 10 χρόνια

Το ΛΟΤΤΟ άλλαξε και, για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, μοιράζει σε κάθε κλήρωση 1,2 εκατ. ευρώ, στον μεγάλο νικητή, ο οποίος θα εισπράττει 10.000 ευρώ τον μήνα για 10 ολόκληρα χρόνια.

Το ΛΟΤΤΟ ήρθε στην Ελλάδα το 1990. Πριν από λίγες ημέρες όμως ανανεώθηκε.

Το νέο ΛΟΤΤΟ λοιπόν έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και το NEWS24/7 βρέθηκε στο στούντιο στην πρώτη κλήρωση του παιχνιδιού, που ανέδειξε τρεις τυχερούς νικητές με 5 επιτυχίες, που κέρδισαν από 1.000 ευρώ το μήνα για έναν χρόνο.

Ο λόγος που γράψαμε ότι το ΛΟΤΤΟ είναι «ανανεωμένο» φυσικά δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για μεγάλες αλλαγές, αφού πλέον οι παίκτες δεν «κυνηγούν» τα τζακ ποτ για να «πιάσουν» κάποιο μεγάλο ποσό, αλλά σε κάθε κλήρωση διεκδικούν έπαθλα με σταθερές μηνιαίες καταβολές στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Για να μιλήσουμε όμως, πιο αναλυτικά με νούμερα, τώρα οι παίκτες διεκδικούν σε κάθε κλήρωση μέχρι και 10.000 ευρώ για 10 χρόνια. Σε κάθε κλήρωση, στην πρώτη κατηγορία του παιχνιδιού, με 6 σωστές προβλέψεις αριθμών, κερδίζουν 10.000 ευρώ το μήνα για μια ολόκληρη 10ετία.

Το μεγάλο έπαθλο του νέου ΛΟΤΤΟ ανέρχεται συνολικά σε 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα το ποσό της 1ης κατηγορίας ξεκινούσε από 300.000 ευρώ και αυξανόταν με κάθε τζακ ποτ.

«Διεθνής πρακτική τα έπαθλα με μηνιαίες καταβολές»

«Είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που κάνει το παιχνίδι μετά από 33 χρόνια στην εθνική αγορά. Πρόκειται για μία διεθνή πρακτική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου όλες οι Λοταρίες της Ευρώπης, εκτός από τα παιχνίδια Τζακ Ποτ όπως το Τζόκερ, παρέχουν τη δυνατότητα στους παίκτες τους να κερδίζουν με μηνιαίες καταβολές. Σε πολύ κόσμο μπορεί να ξενίζει το «μηνιαίες καταβολές» και να πουν «μα καλά, κέρδισα τόσα λεφτά και θα παίρνω 10.000 ευρώ τον μήνα;». Κι όμως, υπάρχει επίσης, πολύς κόσμος που το προτιμάει αυτό. Νομίζω πως όλοι θα νιώθαμε άγχος αν κερδίζαμε εφάπαξ ένα ποσό, γιατί μιλάμε για 1,2 εκατ. ευρώ», εξηγεί η Μαριάννα Σαρέλλη, Head of Product – Draw Based Games του ΟΠΑΠ..

Και συμπληρώνει: «Ενώ μ’ αυτόν τον τρόπο, κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας μάς έλεγαν ότι είναι για παράδειγμα σαν μία έξτρα σύνταξη, κάποιοι πιο νέοι μάς λένε ότι τώρα θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να ζήσουν ό,τι εμπειρία θέλουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό που σε επίπεδο ερευνών φαίνεται ότι αυτή η λογική αρέσει στον κόσμο.

Στο παλιό ΛΟΤΤΟ το έπαθλο της πρώτης κατηγορίας ξεκινούσε από τις 300.000 ευρώ και για να φτάσει στο 1,2 εκατ. ευρώ έπρεπε να κάνει 25 συνεχόμενες κληρώσεις με Τζακ Ποτ. Τώρα το έπαθλο είναι 1,2 εκατ. ευρώ σε κάθε κλήρωση», σύμφωνα με την Μαριάννα Σαρέλλη.

1.000 ευρώ κάθε μήνα για έναν χρόνο στους νικητές της 2ης κατηγορίας

 

Συνεχίζοντας για τα έπαθλα, αξίζει να σημειώσουμε πως στην ίδια λογική των μηνιαίων καταβολών είναι και το έπαθλο της 2ης κατηγορίας. Δηλαδή, οι παίκτες με 5 σωστές προβλέψεις αριθμών κερδίζουν 1.000 ευρώ το μήνα για έναν χρόνο. «Μέχρι τώρα στη 2η κατηγορία, το πεντάρι, έδινε 1.500 ευρώ εφάπαξ. Τώρα οι νικητές της 2ης κατηγορίας παίρνουν 1.000 ευρώ τον μήνα για 12 μήνες, δηλαδή οκτώ φορές πάνω, συνολικά 12.000 ευρώ», σημειώνει η κα Σαρέλλη. Από εκεί και πέρα, με 4 σωστές προβλέψεις αριθμών, κερδίζουν 30 ευρώ, ενώ με 3 σωστούς αριθμούς κερδίζουν 2 ευρώ.

Επιπλέον, για πρώτη φορά όσοι προβλέπουν σωστά 2 αριθμούς κερδίζουν 1 ευρώ. Οι κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22:00 και μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι του ΟΠΑΠ στο Youtube, ενώ για όποιον θέλει να παρακολουθήσει ζωντανά την κλήρωση ο ΟΠΑΠ τού δίνει τη δυνατότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσει ενδιαφέρον, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, στο 210 5798888.

Οι παίκτες μπορούν να καταθέτουν τα δελτία τους στα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα ή μέσω διαδικτύου στο opaponline.gr.

Η επόμενη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 10 μμ κι η κατάθεση δελτίων μπορεί να γίνει έως την 9.30 μμ εκείνη την ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα