Το όριο του Μπέου και οι “προσγειωμένοι” της Ν.Δ

Διαβάζεται σε 3'

Όταν τα γαλάζια στελέχη δηλώνουν συγκρατημένα μήπως και το πιστέψουν ενώ ο Δήμαρχος Βόλου κάποιους μας θύμισε

Όριο

Δεν είναι να απορείς που «τα μαζεύει» ο Μπέος μετά τις περίφημες ομοφοβικές (και γενικώς αχαρακτήριστες) δηλώσεις του. Προφανώς μια κουβεντούλα με τους νομικούς του συμβούλους ήταν αρκετή για να …κάμψει το φρόνημα του «έτσι είμαι εγώ» και την όλη «μαγκιά» του δημάρχου Βόλου.

Διότι καλή η «δόξα» του να απευθυνεται και να προσπαθεί να εκφράσει κανείς ότι χειρότερο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Καλοί και οι «ψιθυριστές» περί προσωπικότητας που εκφράζει «τον λάο». Όμως όλα αυτά τελειώνουν όταν εμφανιστεί έστω και η πιθανότητα έκτπωσης από το δημαρχιακό αξίωμα.

Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή συμπεριφορά; Μήπως κάποιους αντίστοιχους «ψευτο-μαγκες» που αποποιήθηκαν κάθε πολιτικό και άλλο πιστεύω τους όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα δικαστήριο; (Φυσικά για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες ο λόγος. Που ακόμη λένε πως δεν είναι Ναζί).

Σπάνιο

«Είναι πιθανό να προκληθούν μεταναστευτικές ροές που ήδη υπάρχουν κατευθείαν από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη αλλά και από το Λίβανο». Την –πολύ λογική- αυτή εκτίμηση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση. Πράγματι έτσι είναι.

Όμως εδώ υπάρχουν δύο παρατηρήσεις: Αρχικά είναι μια από τις σπάνιες φορές που η κυβέρνηση συνδέει την ύπαρξη μεταναστευτικών ροών με τους πολέμους που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται στους παράνομους διακινητές και την Τουρκία.

Επίσης φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τούτη την φορά την συγκεκριμένη εξήγηση επειδή μπορεί να την συνδέσει με την δράση της Χαμάς. Μόνο που οι προσφυγικές ροές που όντως θα αγγίξουν και την Ελλάδα δεν θα προέρχονται από το Ισραήλ, αλλά από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο

Προσγειωμένοι

Αυτό το «οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι» που είπε χθες ο Τάκης Θεοδωρικάκος κι έχουν επαναλάβει πολλά γαλάζια στελέχη μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναιν …ύποπτο.

Αναφέρεται τόσο συχνά που αναρωτιέσαι αν εκείνοι που το λένε απλά επαναλαμβάνουν το non paper του Μεγάρου Μαξίμου ή προσπαθούν να το …πιστέψουν και οι ίδιοι. Γιατί μόνον «προσγειωμένοι» δεν θα είναι.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τους επόμενους μήνες μετά τις δύο απανωτές εκλογικές νίκες της Ν.Δ. Σιγά μην αλλάξουν επειδή θα πάρουν τις περιφέρειες.

Εξαφανίσεις

Το ότι δεν υπήρξαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρόθυμα να εμφανιστούν  στα πάνελ και γενικώς δημοσίως, δεν είναι – προφανώς- καθόλου τυχαίο. Ιδίως τα, συνήθως λαλίστατα, στελέχη που βρίσκονται κοντά στην νέα ηγεσία «εξαφανίστηκαν». Ούτε καν ο Παύλος Πολάκης δηλαδή που γενικά δεν μπορεί να αντισταθεί στο πληκτρολόγιο.

Όπως όλα δείχνουν έχει αποδειχθεί αρκετά δύσκολο να καταλήξει το επιτελείο της Κουμουνδούρου σε μία εξήγηση για το τι δεν πήγε καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εννοούμε τέτοια που να μπορεί να «σταθεί» σε έναν λόγο που απευθύνεται στην κοινωνία.

Γιατί από άλλες, «συνομωσιολογικές», όπως προδίδουν τα γνωστά και συνήθη «προφίλ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη υπάρχουν πολλές. Ερώτημα αποτελεί μάλιστα αν θα εκφραστούν και ως επίσημη θέση κάποια στιγμή.

Βήμα

Μπορεί να μην είναι Βουλή αλλά είναι κι αυτό ένα δημόσιο βήμα! Κάπως έτσι είναι τα πράγματα για τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, που εκλέχθηκε δήμαρχος στον Μίνωα Πεδιάδας στην Κρήτη.

Μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και από την πρώτη Κυριακή αφού έλαβε το 74% που αντιστοιχεί σε 9.279 ψήφους καθότι μιλάμε για σχετικά μεγάλο δήμο με 18.035 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα