Ποιες χώρες θρηνούν θύματα στη Μέση Ανατολή: Η λίστα με τους νεκρούς

Διαβάζεται σε 6'
Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ΑP

Νεκρούς και αγνοούμενους από την αιματηρή εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ μετρούν μια σειρά από χώρες παγκοσμίως. Νέοι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ Supernova και φοιτητές τα περισσότερα θύματα.

Από χώρες του εξωτερικού προέρχονται πολλά από τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, που άφησε εκατοντάδες θύματα πίσω της το Σάββατο (7/10).

Σύμφωνα με το BBC, εννέα Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

“Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα θύματα και στις οικογένειες όλων όσων επλήγησαν και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση”, ανέφεραν.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και παραμένουμε σε επαφή με τους ισραηλινούς εταίρους μας, ιδίως με τις τοπικές αρχές”.

Ανάμεσά τους είναι και ο Hersh Golberg-Polin, ένας Αμερικανοϊσραηλινός πολίτης, με διπλή υπηκοότητα, για τον οποίο δεν έχει ακουστεί τίποτα από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μετακόμισε από την Καλιφόρνια στο Ισραήλ με την οικογένειά του σε ηλικία επτά ετών και είχε ολοκληρώσει την υποχρεωτική του θητεία στο στρατό τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο CBS, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μάικλ Χέρτζογκ, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι μεταξύ των ομήρων που έχουν συλληφθεί είναι και Αμερικανοί, αν και δεν υπάρχει σαφής αριθμός για το πόσοι είναι.

Η υπηρεσία Global Affairs Canada της καναδικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση των αναφορών για ένα Καναδό που σκοτώθηκε και δύο άλλους που αγνοούνται.

Ο Ben Mizrachi, από τη Βρετανική Κολομβία, είναι ανάμεσά τους, ανέφερε το CTV News.

Ο κ. Mizrachi αποφοίτησε από το King David High School του Βανκούβερ πριν από πέντε χρόνια και είχε παρακολουθήσει μια εκδήλωση στο νότιο Ισραήλ, δήλωσε το σχολείο.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι υπάρχουν 1.419 εγγεγραμμένοι Καναδοί στο Ισραήλ και 492 στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας – αλλά σημείωσε ότι η εγγραφή αυτή είναι εθελοντική και πιθανότατα πρόκειται για ελλιπή αριθμό πολιτών του.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να εκφράσει τα “βαθιά του συλλυπητήρια”.

Ο Καναδάς ενθάρρυνε τους πολίτες του να εγγραφούν στην υπηρεσία Global Affairs Canada και διαθέτει έναν αριθμό επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.

Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στο BBC ότι υπάρχουν φόβοι πως περισσότεροι από 10 Βρετανοί πολίτες είναι νεκροί ή αγνοούνται.

Ο Ναθάνελ Γιανγκ, ένας Βρετανός που υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό, επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε. Δύο άλλοι Βρετανοί πολίτες – ο Τζέικ Μάρλοου και ο Νταν Ντάρλινγκτον – έχουν επιβεβαιωθεί ως αγνοούμενοι.

Ο κ. Μάρλοου ήταν στην ασφάλεια στο μουσικό φεστιβάλ στα νότια της χώρας. Έχει δηλωθεί η εξαφάνισή του.

Ο Bernard Cowan, από τη Γλασκώβη, έχει επίσης αναγνωριστεί από τα μέλη της οικογένειάς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοτώθηκε στην επίθεση.

Μεγάλωσε στην περιοχή της Γλασκώβης και εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ, όπου ζούσε με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Το σχολείο του βόρειου Λονδίνου, στο οποίο φοιτούσε ο 20χρονος είναι “συντετριμμένο” από τον θάνατό του, δήλωσε ο διευθυντής του.

Πήγαινε στο ίδιο σχολείο – το JFS Jewish School του Βόρειου Λονδίνου – με τον 26χρονο κ. Marlowe.

Μια Γαλλίδα σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με την γαλλική κυβέρνηση.

Ο Meyer Habib, βουλευτής που εκπροσωπεί τους Γάλλους υπηκόους στο εξωτερικό, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον οκτώ Γάλλοι σκοτώθηκαν, συνελήφθησαν ή αγνοούνται.

Μεταξύ των ομήρων ενδέχεται να ήταν και ένας 26χρονος από το Μπορντό που βρισκόταν στο φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ, είπε.

Η Ταϊλάνδη δήλωσε ότι 18 πολίτες της σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Περίπου 11 υπήκοοι της Ταϊλάνδης είχαν κρατηθεί όμηροι, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας ήταν σε ετοιμότητα για να μεταφέρουν τους πολίτες της στην πατρίδα τους.

Υπάρχουν περίπου 30.000 Ταϊλανδοί στο Ισραήλ που εργάζονται στη γεωργία, πολλοί κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι 3.226 θέλουν να επαναπατριστούν από το Ισραήλ.

Και το Νεπάλ ανέφερε νεκρούς από την επίθεση στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για 10 πολίτες του που σκοτώθηκαν. Η χώρα επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι επρόκειτο για φοιτητές που είχαν πάει στο Ισραήλ για να εργαστούν και να αποκτήσουν δεξιότητες σε μια γεωργική επιχείρηση.

Επιπλέον 265 φοιτητές από το Νεπάλ εργάζονται επίσης σε διάφορες φάρμες, ενώ άλλοι 4.500 Νεπαλέζοι εργάζονται ως φροντιστές.

Η Γερμανοϊσραηλινή Shani Louk πιστεύεται ότι έχει απαχθεί από το φεστιβάλ Supernova και δεν είναι σαφές αν είναι ζωντανή.

“Η κόρη μου, η Shani Nicole Luke, Γερμανίδα υπήκοος, απήχθη μαζί με μια ομάδα τουριστών”, δήλωσε η μητέρα της Ricarda Louk, σε βίντεο μετά το περιστατικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι έπρεπε να υποθέσει ότι μεταξύ των απαχθέντων από τη Χαμάς ήταν και Γερμανοί και ότι πίστευε ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν επίσης Ισραηλινοί πολίτες.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Χουν Μανέτ, επιβεβαίωσε ότι ένας φοιτητής έχει σκοτωθεί.

Μια Κινέζοισραηλινή με καταγωγή από το Πεκίνο, η οποία ονομάζεται Noa Argamani, είναι μεταξύ εκείνων που απήχθησαν από το φεστιβάλ Supernova, σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία στην Κίνα. Η πρεσβεία δημοσίευσε ένα βίντεο από αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι η απαγωγή.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται και από τη Βραζιλία, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τρεις διπλοί υπήκοοι Βραζιλίας-Ισραήλ αγνοούνται μετά τη συμμετοχή τους στο μουσικό φεστιβάλ και ένας τέταρτος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση της Παραγουάης δήλωσε ότι δύο υπήκοοι της αγνοούνται, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν αναφορές στα εθνικά της μέσα ενημέρωσης ότι ένα ζευγάρι έχει σκοτωθεί.

Η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικό Alicia Barcena έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δύο Μεξικανοί έχουν τεθεί υπό ομηρία, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ιρλανδία, αγνοείται η 22χρονη Κιμ Ντάντι, με διπλή υπηκοότητα και αυτή.

Το RTÉ, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, αναφέρει ότι την είδαν για τελευταία φορά στο μουσικό φεστιβάλ. Ο Taoiseach Leo Varadkar δήλωσε ότι η ιρλανδική πρεσβεία στη χώρα ασχολείται με το θέμα.

Υπάρχει μια ιρλανδική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και οι πολίτες ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Η πρεσβεία της Τανζανίας στο Ισραήλ προσπαθεί να εντοπίσει δύο φοιτητές από την Τανζανία, οι οποίοι έκαναν πρακτική άσκηση για επιχειρηματικές σπουδές.

Ο πρέσβης Alex Kallua δήλωσε ότι η αποστολή του έχει έρθει σε επαφή με περίπου 350 Τανζανούς σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φοιτητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα