Η παλαιστινιακής καταγωγής Gigi Hadid καταδικάζει την “τρομοκρατία” της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Η παλαιστινιακής καταγωγής Gigi Hadid καταδικάζει την “τρομοκρατία” της Χαμάς
Gigi Hadid Scott Garfitt/Invision/AP

Oι ελπίδες και τα όνειρα των Παλαιστινίων δεν περιλαμβάνουν το κακό του Εβραϊκού λαού, αναφέρει η Gigi Hadid.

Mε ανάρτησή της στο Instagram η Gigi Hadid εξέφρασε την αποδοκιμασία της για «την τρομοκρατία σε βάρος αθώων» μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Το 28χρονο μοντέλο, το οποίο από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την Παλαιστίνη, κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη τραγωδία» προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της, η αγάπη της, η δύναμή της είναι με όλους όσοι επηρεάζονται από τον πόλεμο και ειδικά τους «αθώους, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά».

Η ίδια διευκρινίζει ότι ενώ «η καρδιά της σπαράζει για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή στην Παλαιστίνη» νιώθει «μια ευθύνη» για τους Ισραηλινούς φίλους της.

Η ίδια τονίζει, μάλιστα, ότι οι ελπίδες και τα όνειρα των Παλαιστινίων δεν περιλαμβάνουν το κακό σε βάρος του Εβραϊκού λαού.

“Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και κάθε μέρα που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση—πολλές από τις οποίες είναι ζωές παιδιών. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και απογοήτευση για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά. Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνει τη βλάβη κάποιου Εβραίου.

Η τρομοκρατία σε βάρος αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της «Ελεύθερης Παλαιστίνης». Εάν πονάτε, καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου..”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Hadid.

Η ανάρτησή της

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα