Γιώργος Κουτελάκης: Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στη Νέα Σμύρνη

Διαβάζεται σε 3'
Γιώργος Κουτελάκης: Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στη Νέα Σμύρνη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης ανοίγει τα χαρτιά του στο NEWS 24/7 πριν ριχθεί στη μάχη του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών.

Ο Γιώργος Κουτελάκης, που διεκδικεί εκ νέου το Δήμο της Νέας Σμύρνης, καταγράφει τις άμεσες προτεραιότητες για το μέλλον της και ισχυρίζεται ότι οι πολίτες έχουν δώσει ήδη εντολή για αλλαγή ρότας στην πόλη.

Τι νέο κομίζει ο συνδυασμός σας ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Σμύρνη με δεδομένο κιόλας ότι έχετε μεγάλη αυτοδιοικητική πείρα και έχετε υπηρετήσει ως δήμαρχος;

Κομίζει την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του στην επίλυση τους.Κομίζει μια ολοκληρωμένη και γειωμένη στα θέματα της πόλης Προγραμματική Πρόταση, με προτεραιότητες, με αιχμες και με άποψη. Κομίζει την φρεσκάδα των ιδεών των νέων παιδιών που τον στελεχώνουν. Κομίζει το πάθος του για την πόλη. Κομίζει την σταθερότητα του επικεφαλής του να μην αναζητά εφαλτήρια για άλλες θέσεις και αξιώματα, παραμένοντας πολλά χρόνια αμετακίνητος στην υπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών της.

Είδαμε ότι υπήρξε μία πολυδιάσπαση της ψήφου την πρώτη Κυριακή. Γιατί συνέβη αυτό και σε ποιους ψηφοφόρους που δεν σας ψήφισαν απευθύνεστε τώρα για στήριξη;

Υπήρξε πράγματι κατακερματισμός της ψήφου σε πολλά σχήματα.Οι οκτώ (8) Συνδυασμοί ήταν πολλοί και με τον πλουραλισμό των επιλογών οι ψήφοι διαχύθηκαν προς πολλές κατευθύνσεις. Ο δικός μας Ανεξάρτητος Συνδυασμός που δεν υποστηρίχθηκε από κανένα πολιτικό χώρο – ολοι οι πολιτικοί χώροι στήριξαν άλλους σχηματισμούς – μπορεί και απευθύνεται σε όλους όσους με την ψήφο τους στον Α΄γύρο εξέφρασαν την ανάγκη αλλαγής στο Δήμο και την κατέγραψαν στα ποσοστά που έλαβαν.

Ενωμένοι λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη, να αλλάξουμε ρότα στο Δήμο μας. Αυτό ψήφισαν οι πολίτες με συντριπτική πλειοψηφία εκφρασμένη μέσα από πολλούς συνδυασμούς. Αυτούς φιλοδοξούμε να εκφράσουμε, αφού τα στελέχη της συνυποψηφίας μου ηταν δραστήρια στελέχη της απερχόμενης και αποδοκιμασθείσας Δημοτικής Αρχής μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Μπορείτε να μας δώσετε τις άμεσες προτεραιότητες σας, εφόσον εκλεγείτε, για το δήμο; Τι θα κάνετε τις πρώτες 100 ημέρες της θητεία σας;

Τρεις είναι οι μεγάλες προτεραιότητες της νέας θητείας:

α) Να καθαρίσουμε την πόλη και να αποκαταστήσουμε το επίπεδο ποιότητας της σε ζηλευτά επίπεδα όπως αυτά που ήταν όταν ήμασταν εμείς Δημοτική Αρχή.

β) Να αποκαταστήσουμε τα σπασμένα και επικίνδυνα πεζοδρόμια της πόλης που αποτελούν επικίνδυνες “παγίδες” για τους πολίτες και δεν είναι προσπελάσιμα από άτομα με αναπηρία, υπερήλικες και καροτσάκια.

και γ) Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις υπόγειας και υπέργειας στάθμευσης σε συγκεκριμένους χώρους που έχουμε προσδιορίσει και αναλυτικά παρουσιάσει στο Πρόγραμμα μας.

Στις 100 πρώτες μέρες θα ασχοληθούμε με την ενεργοποίηση και τη δρομολόγηση των παραπάνω προτεραιοτήτων, την διασφάλιση των χρηματοδοτούμενων έργων, την διασφάλιση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου και την άρση των αγκυλώσεων που κρατούν σε αδράνεια τα έργα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρτάκης.

Tι από όσα γίνονται στην περιοχή μέχρι και σήμερα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί έτσι ώστε η πόλη να αλλάξει σελίδα;

Η οικονομική κατάρρευση του Δήμου, η υποστελέχωση του, η μη εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγασης για τα Νηπιαγωγεία μας, η παραμέληση, εγκατάλειψη και αδιαφορία για τον Δημόσιο χώρο της πόλης, η κατασπατάληση πόρων σε “αχρείαστες” δαπάνες , η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού για επόμενες παρεμβάσεις στην πόλη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα