Το Ισραήλ βομβάρδισε κονβόι με εκτοπισμένους – Τουλάχιστον 70 νεκροί

Διαβάζεται σε 1'
Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή AP

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, την ώρα που απομακρύνονταν από τη Γάζα.

Την ώρα που το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για την εκκένωση του βόρειου τμήματος του αυτόνομου παλαιστινιακού θύλακα, έχει λήξει, αξιωματούχοι της Χαμάς δηλώνουν πως ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν κονβόι με πολίτες που απομακρύνονταν από τη Γάζα.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι αξιωματούχοι αναφέρουν πως τουλάχιστον 70 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα χτυπήθηκαν σε τρία σημεία καθώς κατευθύνονταν νότια από την πόλη της Γάζας.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε στοχευμένες εφόδους με πυροβολικό και τανκς στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την εξουδετέρωση ενόπλων της Χαμάς και τον εντοπισμό ομήρων, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκαναν γνωστό ότι δόθηκε δύο ώρες διορία από τον ισραηλινό στρατό για την εκκένωση νοσοκομείου στη Γάζα.

Η Χαμάς πάντως καλεί τους πολίτες να μην ενδώσουν, απορρίπτοντας ως ψυχολογικό πόλεμο το τελεσίγραφο του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα