Ισραήλ: Έδωσε εντολή εκκένωσης δύο ωρών σε νοσοκομείο της Γάζας

Διαβάζεται σε 1'
Palestinians Israel
Παλαιστίνιοι γιατροί σε νοσοκομείο της Γάζας 2023 Ali Mahmoud/AP Photo

Προθεσμία δύο ωρών για εκκένωση δίνει στο νοσοκομείο Al-Awda ο ισραηλινός στρατός μία ώρα σχεδόν μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου για απομάκρυνση αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας. Καταδίκη από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Εντολή εκκένωσης με “παράθυρο” δύο ωρών έδωσε ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Al-Awda στη Γάζα, την ίδια στιγμή που η απειλή για χερσαία εισβολή είναι πιο υπαρκτή από ποτέ.

Την προθεσμία αυτή του Ισραήλ καταδίκασε απερίφραστα η ανθρωπιστική οργάνωση “Γιατροί Χωρίς Σύνορα“, όπως και τη “συνεχιζόμενη αδιάκριτη αιματοχυσία και τις επιθέσεις κατά της ιατρικής φροντίδας στη Γάζα”.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” το προσωπικό εξακολουθεί να περιθάλπει ασθενείς και πως καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευτεί το προσωπικό και τους ασθενείς μας.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής των ΓΧΣ Μάινι Νικολάι σε δήλωσή του επέκρινε το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας χαρακτηρίζοντάς το “εξωφρενικό και ανεύθυνο”, υπογραμμίζοντας πως η ανασύνταξη ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, 1,1 εκατομμυρίου, σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα επιδεινώσει κατά πολύ την ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν επίσημα τον προσδιορισμό ασφαλών ζωνών και εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τους αμάχους, όσο και για το προσωπικό τους που προσπαθεί να επιχειρήσει εν μέσω συνεχών βομβαρδισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα