Καιρός: Βελτιωμένος μέχρι τη Δευτέρα – Βροχές από την Τρίτη

Διαβάζεται σε 4'
Συννεφιά
Συννεφιά EUROKINISSI

Γενικά βελτιωμένος καιρός μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά από βδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια χώρα. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και τη δυτική Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-10-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά, την Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και πιθανώς λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες 3 με 4 και στα νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-10-2023

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα βορειοανατολικά θα πνέουν από βόρειες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νοτιοδυτικά ενώ στα βορειοανατολικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 17-10-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βοχές και στα βορειοδυτικά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και πιθανώς τις πρωινές ώρες λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα