Ισραήλ: Ο στρατός εξετάζει τις συνθήκες κατά τις οποίες σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος του Reuters

Διαβάζεται σε 2'
Ισραήλ: Ο στρατός εξετάζει τις συνθήκες κατά τις οποίες σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος του Reuters
Ο άτυχος εικονολήπτης Issam Abdallah Issam Abdallah/Reuters via AP

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει πως “γνωρίζει” και “εξετάζει” το περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters στον νότιο Λίβανο.

Ο ισρηαλινός στρατός “γνωρίζει” το συμβάν κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς, στα σύνορα με τον Λίβανο και διεξάγει έρευνα για το τι συνέβη, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε το περιστατικό με τον δημοσιογράφο του Ρόιτερς. Το εξετάζουμε. Έχουμε ήδη εικόνα. Την διασταυρώνουμε. Είναι ένα τραγικό συμβάν», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο εικονολήπτης Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε και άλλοι έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στον νότιο Λίβανο, όταν χτυπήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ, σύμφωνα με άλλον δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρισκόταν στην περιοχή.

Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε πως ένας εικονολήπτης, μέλος του συνεργείου έχασε τη ζωή του στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρακτορείου που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, ο άνδρας ήταν μέλος ενός συνεργείου του Reuters στο νότιο Λίβανο που μετέδιδε ζωντανή εικόνα.

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές της περιοχής και στηρίζουμε την οικογένεια και τους συναδέλφους του Issam”, καταλήγει το Reuters.

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο τραυματίστηκαν επίσης τρεις δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters και τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα