Δήμος Αθηναίων: Νέος δήμαρχος ο Χάρης Δούκας

Διαβάζεται σε 2'
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Νίκη Χάρη Δούκα, ήττα Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Νίκη του Χάρη Δούκα έδειξαν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τις πρώτες καταμετρήσεις.

Με καταμετρημένο το 98,58% των ψήφων, ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος με τον συνδυασμό “Αθήνα τώρα”, συγκέντρωσε ποσοστό 55,99%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Κώστας Μπακογιάννης με τον συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά”, ήρθε δεύτερος με ποσοστό 44,01%.

Σημειώνεται ότι στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε λάβει 41,35% και ο Χάρης Δούκας 14,19%.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες των αποτελεσμάτων εδώ

Οι πρώτες δηλώσεις του Χάρη Δούκα μετά τη νίκη του

Για μια νίκη της Αθήνας έκανε λόγο ο νεοεκλεγής δήμαρχος, Χάρης Δούκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν και ξέρω την ευθύνη που αναλαμβάνω. Να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στο όνειρο και όλους τους πολίτες που πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τους ανθρώπους από τη δημοτική οικολογία, τον Κώστα Ζαχαριάδη που μας στήριξε στον β’ γύρο. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε όλους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε”.

Συγχαρητήρια από τον Κώστα Μπακογιάννη

Μετά από τα αποτελέσματα, ο Κώστας Μπακογιάννης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χάρη Δούκα και τον συνεχάρη, αποδεχόμενος την ήττα του, ενώ του ευχήθηκε “καλή επιτυχία”.

“Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται πάντως πως στη νίκη του Χάρη Δούκα έπαιξε σημαντικό ρόλο το debate που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη (11/10), στο οποίο διασταύρωσε τα “ξίφη” του με τον Κώστα Μπακογιάννη, μιλώντας για την ασφάλεια, κλιματική κρίση, χώροι πρασίνου και δημόσια έργα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα