Οι μπλέ απορίες για την νίκη του Δούκα και η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν τα επιτελεία της Ν.Δ ψάχνουν ποιός ψήφισε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και όχι γιατί δεν ψηφίστηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν – εκτός απροόπτου- τα όργανα

Ποιοι;

Στο ερώτημα των ημερών ανάγεται για κάποιους – κυρίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο– το «ποιοι ψήφισαν τον Χάρη Δούκα». Λες και εκεί κρύβεται το «μυστικό» της ήττας του Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτοί που ασχολούνται τόσο ενδελεχώς με την «αποκρυπτογράφηση» της ψήφου δεν έχουν όμως άλλη επιλογή από το να δεχτούν πως ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ πήρε ψήφους από τον προοδευτικό χώρο. Ήτοι σημαίνει τον χώρο του κέντρου και της αριστεράς. Αυτή ήταν η εκλογική του βάση.

Επίσης μια καλή απάντηση στους «ερευνητές» είναι και το ότι ψήφισαν τον Χάρη Δούκα αυτοί που …δεν ψήφισαν τον Κώστα Μπακογιάννη. Το γιατί αυτό συνέβη ή το γιατί γαλάζιοι ψηφοφόροι προτίμησαν πιθανά την αποχή είναι πολύ πιο ενδιαφέρον ερώτημα. Αρκεί να θες να μάθεις την απάντηση.

Διασκεδάζουν

Εντωμεταξύ μάλλον …διασκεδάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη με την συμπεριφορά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ώρα. Ιδίως από την στιγμή που το εκπεμπόμενο μήνυμα είναι στην καλύτερη περίπτωση αντιφατικό.

Ακούγονται από προσκλήσεις για οργανωτική ενοποίηση, μέχρι αντιλήψεις περί διακριτής συμπόρευσης κι όλα αυτά από πρόσωπα που κάθε άλλο παρά μπορούν να υποστηρίξουν ότι εκφράζουν συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά ενώ η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που παρουσίαζε τον Νίκο Ανδρουλάκη ως ένα πρόσωπο που εκβιάζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι οι αυτοδιοικητικές νίκες του ΠΑΣΟΚ οφείλονται στον Στέφανο Κασσελάκη, αυτός αντιμετωπίζεται με ηχηρά γέλια…

Πολιτική Γραμματεία

Την Τετάρτη στις 17.00 το απόγευμα θα συνεδριάσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και στα εσωκομματικά ζητήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Έτσι λοιπόν, εφόσον όντως συνεδριάσει το όργανο, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το «ντεμπούτο» του στα κομματικά όργανα μέσω διαδικτύου.

Μια πρακτική που έρχεται να προστεθεί στην συνολική εικόνα που θέλει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό για προσωπικές του υποθέσεις ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι ρευστές και σε αυτή την ρευστότητα κεντρικό ρόλο έχει το κόμμα του.

Όσον αφορά το αντικείμενο δεν θα είναι άλλο από την διενέργεια του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις πλειοψηφίες του οργάνου να είναι επίσης ρευστές και να εξαρτώνται από την πρόταση που θα κάνει η ηγεσία του.

Νέος επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Νέος επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αφού έχει λήξει η θητεία του Φραγκίσκου Κουτεντάκη και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έχει ήδη δρομολογήσει την διαδικασία της διαδοχής.

Η διορία για την κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης. Μάλιστα στην προκήρυξη ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει ασυμβατότητα για την θέση αυτή με την ιδιότητα του καθηγητή στα ΑΕΙ, οποιασδήποτε βαθμίδας.

Θυμίζουμε πως ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή το 2018, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ. Η θητεία του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή – όπως είναι το πλήρες όνομα – είναι 5ετής προκειμένου να υπερβαίνει τις κυβερνητικές θητείες.

Επενδύσεις

Νέες επενδύσεις μπαίνουν στο χάρτη. Έτσι στις 23/10 έρχονται παρουσιάσεις για το λαμπερό One and Olmy της Grivalia. Επίσης σημαντικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει και η JTI από τον χώρο των προϊόντων καπνού την ίδια μέρα.

Στον κλάδο άλλωστε υπάρχει σημαντική δράση στην Ελλάδα με προεξάρχουσα την Παπαστρατος – PMI  που μετά τη ανακοίνωση τον περάςμένο ο Φλεβάρη  για επενδύσεις , έχει βάζει τον πήχη στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τη βιομηχανία Καρέλια  οι εταιρείας αυτές έχουν στη χώρα παραγωγή με τον Παπαστράτο να καινοτομεί με την εδώ μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού των λεγόμενων νέων προϊόντων καπνού.

Από τους διεθνείς παίκτες πάντως ως φαίνεται η χώρα παίρνει εύσημα εδώ και χρόνια για την υποδοχή επενδύσεων ήδη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μένει πάντως να φανεί εάν θα γίνει μια ανάλογη κίνηση και από τη ΒΑΤ που έχει καιρό να κάνει ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα