Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Διαβάζεται σε 4'
Βροχή στην Αθήνα
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Τρίτη (17/10), με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αλλαγή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από την Πέμπτη.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα με άνοδο από Παρασκευή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών


Σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-10-2023


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 19-10-2023


Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 17 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα