ΑΑΔΕ: Τετραήμερο “λουκέτο” σε υπότροπο beach bar στο Καβούρι – Το κόλπο με το κουμπί πανικού

Διαβάζεται σε 1'
ΑΑΔΕ: Τετραήμερο “λουκέτο” σε υπότροπο beach bar στο Καβούρι – Το κόλπο με το κουμπί πανικού
ISTOCK

Beach bar, το οποίο είχε ξανακλείσει επειδή δεν έκοβε αποδείξεις, εντοπίστηκε να έχει εγκαταστήσει “κουμπί πανικού”. Τι κάνει το λογισμικό.

Μπορεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση επιχείρησης και συγκεκριμένα γνωστού beach bar στο Καβούρι, στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις.

Αυτή τη φορά οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν ότι η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην πιάτσα κουμπί πανικού.

Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα!

Οι ελεγκτές το εντόπισαν και στην επιχείρηση επιβλήθηκε τετραήμερο λουκέτο, ως υπότροπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα