8+1 τραγούδια τηλεοπτικών σειρών που ήδη ακούμε στο repeat

Διαβάζεται σε 8'
8+1 τραγούδια τηλεοπτικών σειρών που ήδη ακούμε στο repeat
Από την σειρά "Μάγισσα" ΑΝΤ1 TV

Εννέα τραγούδια που ακούσαμε στις φετινές τηλεοπτικές σειρές και έχουν γίνει το τελευταίο μας “κόλλημα”.

Αμέτρητες είναι οι φορές που ένα τραγούδι έχει σημαδέψει μια τηλεοπτική σειρά, και που μία σειρά έχει απογειώσει την αναγνωρισιμότητα ενός κομματιού ή ενός καλλιτέχνη. Και δεν μιλάμε μόνο για το Netflix και τις λοιπές πλατφόρμες περιεχομένου, αλλά και για την ελληνική τηλεόραση – ειδικά εκείνη την “χρυσή” εποχή που οι σειρές “ξεφύτρωναν” σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή.

Έχει ο καιρός γυρίσματα και μετρώντας 15 ελληνικές σειρές τη νέα σεζόν, είναι φανερό ότι ζούμε την αναγέννηση της μυθοπλασίας. Κάθε σίριαλ έχει τη μουσική του και πραγματικά φέτος οι τηλεορασόφιλοι δεν ξέρουν τι να πρωτοδούν.

Αναμένοντας με ανυπομονησία το “Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου με τη μουσική της σειράς να υπογράφουν η Kid Moxie και ο Κωστής Μαραβέγιας, διαλέξαμε εννέα τραγούδια που ακούσαμε στις φετινές τηλεοπτικές σειρές και έχουν γίνει το τελευταίο μας “κόλλημα”.

“Ψυχοκόρες” και “Μάγισσα” με Alkyone

Η Alkyone είναι μία νέα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός και μας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν στο “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ είχε ερμηνεύσει το παραδοσιακό τραγούδι “Απάνω στην τριανταφυλλιά”, αλλά και το ηπειρώτικο “Ξενιτεμένα μου πουλιά”. Το ντεμπούτο άλμπουμ της λέγεται “Exit Sign”, ενώ αυτό το διάστημα την ακούμε μέσα από δύο τηλεοπτικές σειρές του ΑΝΤ1, τη “Μάγισσα” και τις “Ψυχοκόρες”.

Οι “Ψυχοκόρες” επενδύονται μουσικά με τρία αγγλόφωνα τραγούδια σε στίχους και μουσική της Alkyone που πρωτοακούσαμε στο ντεμπούτο άλμπουμ της, τα “Oh, Mother”, “Society” και “The Garden”, ενώ δανείζει επίσης στη σειρά την πολυαγαπημένη διασκευή της στα “Ξενιτεμένα μου πουλιά”.

Το “Ναυάγιο” με Ελεονώρα Ζουγανέλη

Στο “Νησί” είχε τραγουδήσει το “Είναι η Αγάπη” του Μίνωα Μάτσα, ενώ γνώρισε τεράστια επιτυχία και με το “Κόκκινο Ποτάμι”, το σπαρακτικό τραγούδι τίτλων της ομώνυμης σειράς του Μανούσου Μανουσάκη.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φέτος ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων της νέας σειράς του Mega “Το Ναυάγιο” σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα.

Η αφορμή και η έμπνευση για αυτό το τραγούδι είναι μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο μία ναυτική τραγωδία που γράφτηκε αρχικά στις σελίδες ενός επιτυχημένου βιβλίου και στη συνέχεια μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ζωντανεύει στη μικρή οθόνη και μαζί του η ιστορία για το περίφημο ναυάγιο του οχηματαγωγού “Ηράκλειον”, που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στο μοιραίο αυτό ταξίδι.

Οι “Πανθέοι” από τον Μίνωα Μάτσα

Ο συνθέτης Μίνως Μάτσας υπογράφει το τραγούδι τίτλων της νέας σειράς “Οι Πανθέοι” του ΣΚΑΪ. Το τραγούδι “Ιστορία” είναι ένα ερωτικό κομμάτι, σε στίχους της Σοφίας Καψούρου και ερμηνεία του Κώστα Τριανταφυλλίδη και “ντύνει” με τον καλύτερο τρόπο αυτή την μεταφορά του θρυλικού μυθιστορήματος του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, στην μικρή οθόνη.

Ο ταλαντούχος δημιουργός Μίνως Μάτσας, μεγαλωμένος σε μια μουσική οικογένεια, με σπουδές σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό – συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές και σκηνοθέτες. Έχει γράψει τη μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές και έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Μίνως Μάτσας αποκαλύπτει για το τραγούδι “Ιστορία”: «…είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα “Οι Πανθέοι” του Τάσου Αθανασιάδη και έχει γραφτεί για την ομώνυμη σειρά που θα προβληθεί τη φετινή σεζόν στον ΣΚΑΪ. Ένα βαθιά ερωτικό τραγούδι, ύμνο στη γυναικεία φύση πάνω στους εξαιρετικούς στίχους της Σοφία Καψούρου, που εκφράζει την απόγνωση αλλά και την προσδοκία της ερωτικής επιθυμίας.»

Το “Προξενιό Ιουλίας” σε σύνθεση Ανδρέα Κατσιγιάννη

«Το προξενιό της Ιουλίας»σε σενάριο που υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού και Νίκου Ζαπατίνα – είναι μία σειρά εποχής στον Alpha που “συνομιλεί” με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50.

Την πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει γράψει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε στίχους Λίνας Δημοπούλου. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός).

Το προξενιό της Ιουλίας (Ευγενία Ξηγκόρου)
Το προξενιό της Ιουλίας (Ευγενία Ξηγκόρου) ALPHA

Η Έφη Γούση σκηνοθέτησε το ατμοσφαιρικό τρέιλερ, ενώ τα δύο τραγούδια που ακούσαμε στο πλαίσιο της σειράς έγιναν ήδη τα αγαπημένα μας. Πρόκειται για: το παραδοσιακό τραγούδι “Μαν’ αργυρό κλωντήρι” σε εξαιρετική διασκευή και ερμηνεία των: Λιάκου Ευγενία, Ποζατζίδου Ελένη και Τσέρνου Ρούλα, και το παραδοσιακό τραγούδι “Τρυγόνα”, με τη φωνή της Βασιλικής Καρακώστα σε διασκευή/ ενορχήστρωση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Η τρυγόνα από την αρχαιότητα συμβολίζει την πίστη, μιας και όταν πεθάνει το ταίρι της, δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ.

“Ηλέκτρα” με τη Μελίνα Κανά

Νίκος Τερζής και ο Γιάννης Κότσιρας υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους αντίστοιχα του τραγουδιού των τίτλων για τη σειρά «Ηλέκτρα» της ΕΡΤ, το οποίο ερμηνεύει η Μελίνα Κανά.

Οι δύο δημιουργοί υπογράφουν ένα δυνατό τραγούδι ψυχής, με επίκεντρο τη γυναίκα και την καταπίεση που βιώνει, το οποίο ερμηνεύει εξαιρετικά η Μελίνα Κανά.

Η σειρά μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’70, στην εξαιρετικά μικρή – και εξαιρετικά συντηρητική – κοινωνία ενός νησιού όπου ζει η Ηλέκτρα, (Έμιλυ Κολιανδρή) μια γυναίκα εγκλωβισμένη και υποταγμένη σε ρόλους επέλεξαν οι άλλοι για εκείνη.

“Ο πρώτος από εμάς” και “Με σένα πλάι μου μπορώ” από τον Στέλιο Ρόκκο

Πρωτότυπη μουσική έχει και η νέα σειρά “Ο πρώτος από εμάς” που έχει κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1. Το συγκρότημα DNA συνθέτει μουσικά θέματα αποκλειστικά για τη σειρά, ενώ στους τίτλους αρχής ο Στέλιος Ρόκκος κάνει remix το τραγούδι “Με σένα πλάι μου μπορώ” – το οποίο είχε τραγουδήσει με τον Δήμο Αναστασιάδη το 2012.

Ο πρώτος από εμάς
Ο πρώτος από εμάς ΑΝΤ1

Η “Παραλία” από Alex Sid και Quasamodo

Το “Blazing”, το τραγούδι τίτλων της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ ερμηνεύει ο Alex Sid (“Άγριες Μέλισσες») και είναι μία δουλειά συλλογική. Το έγραψαν μαζί με τον Δημήτρη Νάσιο (aka Quasamodo) και το ακούμε στην εκτέλεση των Man Called Shadow.

“Το Blazing είναι ένα από τα τραγούδια που γράψαμε με τον Άλεξ για τις ανάγκες της σειράς “Η Παραλία”. Γνωρίζοντας ότι θα είναι και το τραγούδι των τίτλων, θέλαμε να ετοιμάσουμε κάτι που να τοποθετεί τον τηλεθεατή άμεσα στον κόσμο και το κλίμα της Παραλίας. Οι στίχοι ξεκίνησαν από τη σύντροφο του, Άννα Ρογκάκου και ήταν η σπίθα που χρειαζόμασταν για να βρούμε την ιστορία του τραγουδιού.

Το Blazing μιλάει για την απώλεια, τη μάταιη προσπάθεια και εν τέλει την αποδοχή. Επίσης δεν μπορώ να παραλείψω και την πολύτιμη προσφορά της Θάλειας Παλιβίδας, η οποία με τα δεύτερα φωνητικά της ολοκλήρωσε το Blazing” είπε σε συνέντευξή του στο NEWS 24/7 ο Δημήτρης Νάσιος.

“Τρίτος όροφος” Κώστας Λειβαδάς feat. Ανδριάνα Μπάμπαλη

“Όσο πάει” είναι το τραγούδι των τίτλων της κωμικής σειράς της ΕΡΤ «Τρίτος Όροφος», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Νεμέα. Πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Λυδία Φωτοπούλου στο ρόλο ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία.

 

Ο Τρίτος Όροφος εκφράζει τη γενιά που σήμερα πλησιάζει τα 65 και 70 της χρόνια, αλλά σαν τα ανυπότακτα παιδιά, συνεχίζει να παθιάζεται, να διαπληκτίζεται, να παραπονιέται και να διεκδικεί – ερωτευμένη με τον έρωτα – μέσα από μια αέναη εφηβεία, η οποία είναι δομικό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς και της ιστορίας που εξακολουθεί να γράφει αυτή η γενιά μέχρι σήμερα.

Είναι οι γονείς μας, οι θείοι μας, οι πολυκατοικίες μας, και βέβαια ένα μεγάλο κομμάτι του καθρέφτη όλων μας. Είναι η πρώτη φορά που μια σειρά σκύβει τόσο χιουμοριστικά και τρυφερά πάνω σε αυτή τη γενιά – και βέβαια με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, όλα αυτά παίρνουν μια άλλη διάσταση, μεγαλύτερη της ζωής και της εικόνας…

Είμαι πολύ χαρούμενος που νιώθω και εγώ ένα κομμάτι αυτής της σειράς – αλλά και της φλόγας των παλιών ροκάδων και όσων αγαπήθηκαν αυθεντικά και άντεξαν στο χρόνο. Όσο Πάει λοιπόν, και όσο αντέχουμε – ακόμα δυνατοί! Και αν γερνάμε, το γλεντάμε, και δεν μασάμε!” είχε δηλώσει ο Κ.Λιβαδάς για το τραγούδι τίτλων της σειράς που θα έχει ωστόσο πολύ σύντομο… φινάλε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα