Καιρός: Ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Διαβάζεται σε 2'
Βροχή
Βροχή στην Αθήνα INTIME NEWS

Η ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το αίτιο που θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή οφείλεται σε μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, όπως διακρίνεται στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι τα ύψη 24ωρου υετού μας δείχνουν χρωματικό δείκτη επικινδυνότητας κίτρινο (χαμηλό) , με βάση το πρότυπο του Meteoalarm της Eumetnet.

Το χρονικό διάστημα αφορά το 24ωρο από σήμερα το μεσημέρι έως και το μεσημέρι της Τετάρτης. Παρότι δεν εμφανίζονται πολύ υψηλές τιμές υετού, χρειάζεται προσοχή κυρίως στη δυτική Ελλάδα, λόγω ραγδαιότητας και τοπικότητας των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  • από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
  • από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
  • από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα