Το “κρέμασμα” του Σπίρτζη και ο αισιόδοξος Διευθυντής

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρώην υπεύθυνος για τα αυτοδιοικητικά του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται διαψεύσεις και κάποιοι άλλοι στο ίδιο κόμμα είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι

Το κρέμασμα

Το απόλυτο… «κρέμασμα» εισπράττει, όπως φαίνεται, ο πρώην αρμόδιος της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, Χρήστος Σπίρτζης. Το πρόσωπο δηλαδή που περιφέρεται στα τηλεοπτικά panels υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως έγινε πρόταση «στο ΠΑΣΟΚ» ώστε να είναι κοινός υποψήφιος των δύο κομμάτων ο Παύλος Γερουλάνος στην περιφέρεια Αττικής

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά πως η πρόταση «απορρίφθηκε μετ’ επαίνων», (αν και απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος από το ΠΑΣΟΚ» αρνήθηκε την πρόταση). Η φράση «στο ΠΑΣΟΚ» εννοεί προφανώς ευθέως την ηγεσία του κόμματος! Μέχρι εδώ όλα καλά.

Έλα όμως που στην Χαριλάου Τρικούπη κατηγορηματικά λένε πως ουδείς γνωρίζει για μια τέτοια πρόταση. Ούτε ποτέ την άκουσαν, ούτε ποτέ την έμαθαν και ως εκ τούτου ουδέποτε μπήκαν στο δίλλημα να την αρνηθούν ή να την δεχθούν. Επίσης ανάλογη πληροφορία η διαρροή δεν προέκυψε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήταν πιο χρήσιμο ο Χρήστος Σπίρτζης, να  δώσει καμιά πληροφορία παραπάνω σχετικά με το με ποιους και τι έλεγε. Είναι σίγουρο δε, πως θα την βρουν ενδιαφέρουσα τα στελέχη και των δύο κομμάτων.

Αλλαγές

Μια και αναφερθήκαμε εμμέσως και στο ΠΑΣΟΚ, ακούμε ότι κάνουν μεγάλη εντύπωση στην Χαριλάου Τρικούπη τα όσα λέει τελευταία ο Χάρης Καστανίδης. Ιδίως την συνέντευξή του «στο Κόκκινο» που ζήτησε «συνολική επανίδρυση της Κεντροαριστεράς».

Δηλαδή μια θέση που – αντικειμενικά- σημαίνει την πλήρη ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ (αλλιώς για ποια… κεντροαριστερά θα μπορούσε να μιλήσει κανείς;). Οι απόψεις του Χάρη Καστανίδη για το «προς τα πού πρέπει να γείρει» το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Όμως συνήθως συνοδεύονταν από δηλώσεις υπεράσπισης της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι άλλωστε είχε πει τον Μάιο του 2022 στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για την «υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την πολιτική αυτονομία του χώρου μας». Όπως συμπεραίνουν όσοι παρακολουθούν τις θέσεις …μάλλον κάτι άλλαξε.

Αισιοδοξία

Από αισιοδοξία… άλλο τίποτε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος σε τηλεοπτικό πάνελ ο νέος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας σχετικά με τα ποσοστά που αναμένει για το κόμμα του στις ευρωεκλογές απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα πάρουμε 32% ή 26%».

Αρκετά τολμηρό αν αναλογιστεί κανείς πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ οριακά πιάνει το 13%.

Ενδιαφέρουσα λοιπόν πρόβλεψη. Ας της δώσουμε λοιπόν και γραπτή υπόσταση (καθότι «… verba volant» ) για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί. Δεν είναι πια οι ευρωεκλογές στο «απώτατο μέλλον». Σε 9 μήνες είναι…

Το προσκλητήριο της Ζωής

Πολύ συγκεκριμένη ανταπόκριση είχε η πρόταση που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ακρόασης φορέων στην συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών στη Θεσσαλία και την μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου.

Όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε να τοποθετηθούν επ’ αυτού τα κόμματα, ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Πέτρος Δημητριάδης, Ειδικός Αγορητής από τους «Σπαρτιάτες» και στην συνέχεια ο Γιώργος Ρούντας, Ειδικός Αγορητής του κόμματος «ΝΙΚΗ».

Θυμίζουμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει «ποντάρει» πολλά στην διαδικασία της ακρόασης φορέων (δηλαδή να έρχονται εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων προσώπων, ΜΚΟ κ.λ.π και να γνωμοδοτούν για τα νομοσχέδια στην φάση της επεξεργασίας τους). Παρουσιάζοντας την προεκλογικά ως έναν τρόπο για «ακούγεται η φωνή των πολιτών στην Βουλή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα