Επίθεση με μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο

Διαβάζεται σε 1'
Εβραϊκή συναγωγή
Εβραϊκή συναγωγή στη Γερμανία (φωτο αρχείου) AP Photo Markus Schreiber

Εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο δέχτηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από αγνώστους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε συναγωγή στο Βερολίνο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18/10). Το περιστατικό σημειώθηκε στην συνοικία Mitte.

Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) έγραψε πως “άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από τον δρόμο”, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο με αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνα στο σημείο.

Ο δρόμος μπροστά από τη συναγωγή έχει αποκλειστεί

Όπως αναφέρει το AP, το κτιριακό συγκρότημα της κοινότητας Kahal Adass Jisroel στο κέντρο του Βερολίνου στεγάζει μια συναγωγή, έναν παιδικό σταθμό και ένα κοινοτικό κέντρο.

Οι Αρχές ανέφεραν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων μεταναστών και αστυνομικών στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg της πόλης και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί.

Σημειώνεται πως από την έναρξη του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η γερμανική αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες της σε εβραϊκά ιδρύματα στο Βερολίνο καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα