Ο Κασσελάκης παντρεύεται στις ΗΠΑ και φταίει η Ελλάδα

Διαβάζεται σε 7'
Ο Κασσελάκης παντρεύεται στις ΗΠΑ και φταίει η Ελλάδα
Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης παντρεύεται στις ΗΠΑ και για αυτό υπάρχει λόγος.

Με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μάκμπεθ θα παντρευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάμος τους πρόκειται να τελεστεί σήμερα, Πέμπτη (19/10) σε θέρετρο στα Hamptons, ενώ με τον γάμο αυτό ο Τάιλερ θα μπορέσει να λάβει και άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε “συστήσει” τον σύντροφό του στο επίσημο βίντεο με το οποίο γνωστοποίησε πως κατεβαίνει υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι”.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε, επίσης, ευχαριστήσει τον σύντροφό του, Τάιλερ, στις πρώτες δηλώσεις του μετά από τη νίκη του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πάνω από όλα, να ευχαριστήσω τη δική μου προσωπική οικογένεια, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ. Και αυτή είναι ο Τάιλερ και η σκυλίτσα μας” είχε πει. “Να πω στον Τάιλερ… Ευχαριστώ! Είσαι ο λόγος που είμαι εδώ”.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη ζωή του πριν το coming out, αλλά και για το “διαμάντι” που έχει δίπλα του.

Όπως είχε πει: “Το 2012 ήμουν σε σχέση με μία γυναίκα στη Νέα Υόρκη και είχα πολύ μεγάλο άγχος για το πώς να μην απογοητεύσω κανέναν. Ήταν ένα πολύ συμπιεσμένο μείγμα. Μίλησα στην μητέρα μου πρώτα για το επόμενο ταίρι. Με είχε δει ότι περνούσα δύσκολες στιγμές επαγγελματικά. Της λέω “πειράζει αν είναι άνδρας;”. Και μου λέει: “Τι είπες;!”. Νόμιζε ότι περνούσα μια φάση και προς τιμήν της μέσα σε 3 εβδομάδες είχε γνωρίσει τον Τάιλερ“.

Συνειδητοποίησα ότι είχα ένα διαμάντι μπροστά μου και όταν γνωρίζεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου φροντίζεις να μην τον χάσεις. Εύχομαι όλο αυτό να είναι ένα ξυπνητήρι για άλλους γονείς και τα παιδιά τους. Να πούμε κι αυτό: ότι εάν το παιδί θέλει να εκδηλωθεί με τον δικό του τρόπο σε έναν γονέα ή στον άλλο, ας σεβαστούμε τη βούληση του παιδιού. Και η δεύτερη συμβουλή είναι μην περιμένετε αναγκαστικά να το πει το παιδί σε εσάς. Διαβάστε τα μηνύματα και δώστε μια ζεστασιά” είχε αναφέρει.

Όσο για την ομοφοβία που έχει δεχθεί, είπε δηλώσει: “Μπορεί κάποιος να κοιτάει στραβά. Στο τέλος της ημέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ο Τάιλερ είναι ένα χρυσό παιδί που βοηθάει στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Η αγάπη κάνει την οικογένεια“.

Ο Κασσελάκης παντρεύεται στις ΗΠΑ διότι δεν μπορεί να το κάνει στην Ελλάδα

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να τελέσει λοιπόν τον πολιτικό του γάμο στις ΗΠΑ, μιας και στη χώρα μας, παρά τις δεκάδες κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν λέει να προχωρήσει επιτέλους η θεσμοθέτηση του δικαιώματος γάμου για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει γνωστό τον περασμένο Ιούλιο ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, μιας και η κοινωνία -όπως είχε πει- είναι επιτέλους έτοιμη…

Ωστόσο, αυτό που πέρασε στα ψιλά είναι ότι η πρόθεση αυτή είχε καταγραφεί εδώ και καιρό, στο πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία συστήθηκε το 2021.

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα “προχωρήσει” το σχετικό νομοσχέδιο, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα γίνει νόμος ο γάμος για όλους, ενώ -όπως αναμενόταν- απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση σχετικά με το δικαίωμα τεκνοθεσίας.

Άλλωστε, μόλις έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Έλληνες είναι τώρα πολύ πιο έτοιμοι και ώριμοι για μια τέτοια νομοθέτηση.

Την ίδια στιγμή, ουδείς γνωρίζει κατά πόσο είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να απομακρυνθεί από συντηρητικές θέσεις που διατυπώνονται από στελέχη της, και πράγματι να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+.

Άλλωστε, όπως θυμόμαστε, στο πρόσφατο παρελθόν η Ν.Δ. πολέμησε λυσσαλέα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά, η παράταξη δεν ψήφισε ομόφωνα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια το 2015, αντιτάχθηκε στον πολιτικό γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+, ψήφισε “κατά” στο δικαίωμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου για τα τρανς άτομα το 2017, καταψήφισε τον νόμο επέκτασης αναδοχής παιδιού στα ομόφυλα ζευγάρια το 2018, καταψήφισε την αναθεώρηση του Άρθρου 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος για την απαγόρευση στις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και το φύλο το 2019.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος λοιπόν σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμα για αυτή την εξέλιξη τα μέλη της συντηρητικής “πτέρυγας” της παράταξης, που δηλώνουν μάλιστα υπέρμαχοι της “παραδοσιακής οικογένειας”.

Επίσης, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν μιλάμε συγκεκριμένα για γάμους ομοφύλων, αλλά για γάμους ανεξαρτήτως φύλου. Ξέρετε, όταν μιλάμε για ένα ζήτημα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποτελεί επιχείρημα το πόσο έτοιμη ή όχι είναι η εκάστοτε κοινωνία… Πρόκειται για ζήτημα ισότητας και Δημοκρατίας σε ένα Κράτος Δικαίου, όχι για μια υποκειμενική απόφαση σχετικά με το αν ή το πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται εδώ και ατελείωτους μήνες να νομιμοποιήσει τον γάμο για όλους, ενώ την ίδια ώρα στελεχώνεται από ένα “κράμα” ομοφοβικών, συντηρητικών και κάποιων πιο μετριοπαθών, όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να παρουσιαστεί ως φιλική προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέσω υποστηρικτικών δηλώσεων, αλλά την ίδια ώρα δεν προωθεί πραγματικές αλλαγές στις πολιτικές και τις νομοθεσίες της.

Οι κυβερνήσεις όμως έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την ίση μεταχείριση και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Κι αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει αντιφάσεις μεταξύ των δηλώσεων και των πεπραγμένων της, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια πολιτική κίβδηλη και υποκριτική απέναντι στην queer κοινότητα. Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Μια ακόμη διάσταση του προβλήματος είναι πως οι αρχές πρέπει να μεριμνούν για το δικαίωμα στον γάμο προς όλους, ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας, –οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν χώρα για να παντρευτούν, όπως ο κ. Κασσελάκης– να είναι σε θέση να ζουν ισότιμα και να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ένωση μέσω πολιτικού γάμου.

Και επειδή στο τέλος της ημέρας, τα πάντα είναι ταξικά, ο κ. Κασσελάκης, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, καλό θα ήταν όταν συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, να του δείξει μια φωτογραφία από τον γάμο του και να του πει να εγκρίνει εδώ και τώρα το νομοσχέδιο, ώστε και οι φτωχοί ΛΟΑΤΚΙ+ να μπορούν να παντρευτούν με το άτομο που αγαπούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα