Ισραήλ – Γάζα: Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λόγω των χειρισμών Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 2'
Ισραήλ – Γάζα: Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λόγω των χειρισμών Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Miriam Alster

Την παραίτησή του γνωστοποίησε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επικαλούμενες διαφορές σε ό,τι αφορά τους χειριμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Μέσω ανάρτησής του στο LinkedIn γνωστοποίησε την παραίτησή του ο Josh Paul, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λόγω της προσέγγισης της κυβέρνησης Μπάιντεν στη  σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος εργαζόταν στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων για περισσότερα από 11 χρόνια, ισχυρίστηκε ότι παραιτήθηκε “λόγω μιας πολιτικής διαφωνίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα βοήθειά μας προς το Ισραήλ”

“Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν ήταν απλώς ένα τέρας. Ήταν ένα τερατούργημα τεράτων. Πιστεύω επίσης ότι πιθανές κλιμακώσεις από ομάδες που συνδέονται με το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ, ή από το ίδιο το Ιράν, θα ήταν μια περαιτέρω κυνική εκμετάλλευση της υπάρχουσας τραγωδίας.

Πιστεύω όμως μέχρι τον πυρήνα της ψυχής μου ότι η απάντηση που παίρνει το Ισραήλ, και μαζί της η αμερικανική υποστήριξη τόσο για αυτήν την απάντηση, όσο και για το status quo της κατοχής, θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστινιακός λαός – και δεν είναι προς το μακροπρόθεσμο αμερικανικό συμφέρον”, έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, όπως μεταδίδει το CNN.

“Η απάντηση αυτής της κυβέρνησης -και μεγάλο μέρος του Κογκρέσου επίσης- είναι μια παρορμητική αντίδραση που βασίζεται στην προκατάληψη επιβεβαίωσης, στην πολιτική ευκολία, στην πνευματική χρεοκοπία και στη γραφειοκρατική αδράνεια. Δηλαδή, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και δεν προκαλεί έκπληξη. Δεκαετίες της ίδιας προσέγγισης έχουν δείξει ότι η ασφάλεια για την ειρήνη δεν οδηγεί ούτε στην ασφάλεια ούτε στην ειρήνη. Το γεγονός είναι ότι η τυφλή υποστήριξη προς τη μία πλευρά είναι καταστροφική μακροπρόθεσμα για τα συμφέροντα των ανθρώπων και στις δύο πλευρές”, πρόσθεσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα