Θεσσαλονίκη: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” – Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” – Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης
thesstoday.gr

Με πανό και συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη αλλυλεγγύης για τους άμαχους που πλήττωνται από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό στα χέρια μέλη εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και μέλη Παλαιστινιακής Παροικίας όπου νωρίτερα τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της Παλαιστίνης.

Όπως μεταδίδει το thesstoday, η μεγάλη κινητοποίηση πλαισιώθηκε μεταξύ άλλων από μέλη εργατικών συλλογικοτήτων, μέλη του ΠΑΜΕ, αναρχικών σχημάτων, μέλη της ΕΔΥΕΘ σωματεία της πόλης.

«Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εβδομήντα πέντε χρόνια πια. Εβδομήντα πέντε χρόνια υπάρχει η ισραηλινή κατοχή, οι εκτοπισμοί και η συνεχής επέκταση των εποικισμών, η ληστεία της γης των Παλαιστινίων, τα οδοφράγματα και η ύψωση των διαχωριστικών τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο εγκλωβισμός τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ο καθημερινός ανείπωτος εξευτελισμός, η παρενόχληση και η δολοφονία χιλιάδων και χιλιάδων Παλαιστινίων, ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων που σαπίζουν επί δεκαετίες στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διαμαρτυρόμενοι που από λεπτό σε λεπτό θα ξεκινήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

thesstoday.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα