Ανδρουλάκης: “Με την πολιτική μας να πάει σπίτι του αυτό το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου”

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

“Εμείς θέλουμε Παιδεία με κοινωνικό πρόσημο και όχι την κληρονομική λειτουργία της υπέρ αυτών που έχουν και μπορούν” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για Ιωάννινα με θέμα την Παιδεία.

“Έχουμε χρέος όχι να αυξήσουμε αργά και σταθερά τα ποσοστά μας, κάτι που πετύχαμε στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά με την πολιτική μας να πάει σπίτι του αυτό το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου στις επόμενες εθνικές εκλογές”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του σε θεματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα για την «Παιδεία και τις ανισότητες»

“Γι’ αυτό καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο να έρθει μαζί μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες μιας νικηφόρας πορείας”, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι “σε αυτήν την πορεία δεν χωράει -και δεν θα δεχτώ- ούτε τη συντήρηση, ούτε τον τυχοδιωκτισμό, όσους έδωσαν σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «”αλαζονεία, εκβιασμό των πολιτών, ουγγαροποίηση, άλωση των Ανεξάρτητων Αρχών” και προαναγγέλλοντας την επόμενη εκδήλωση για την Υγεία στάθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση της Παιδείας. “Εμείς θέλουμε Παιδεία με κοινωνικό πρόσημο και όχι την κληρονομική λειτουργία της υπέρ αυτών που έχουν και μπορούν“, τόνισε.

Μεταξύ άλλων πρότεινε την αύξηση της δημόσιας δαπάνης, ώστε να φτάσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη λειτουργία προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής, την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, την οικονομική στήριξη των εργαζόμενων στις βαθμίδες της Παιδείας και πραγματική Αξιολόγηση καθώς και ισχυρή χρηματοδότηση της Έρευνας και της Καινοτομίας, “για να έρθουν πίσω στη χώρα μας οι Έλληνες που μεγαλουργούν στο εξωτερικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα