Μικ Τζάγκερ και Lagy Gaga σε πριβέ κλαμπ της Νέας Υόρκης – Όσα είδαν οι τυχεροί καλεσμένοι

Διαβάζεται σε 3'
Mick Jagger στη Νέα Υόρκη
Mick Jagger και Keith Richards στην κυκλοφορία του "Hackney Diamonds" στη Νέα Υόρκη. Invision/AP Photo Evan Agostini

Τα φώτα χαμήλωσαν και στη σκηνή βγήκε ο Μικ Τζάγκερ με την Lady Gaga. Όλα όσα έγιναν στο πριβέ πάρτι για τον δίσκο “Hackney Diamonds”.

Μικ Τζάγκερ και Lady Gaga μαζί στη σκηνή; Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν το φαντάζονταν όσοι έλαβαν πρόσκληση για ένα λιτό και απέριττο  “πάρτι κυκλοφορίας ενός άλμπουμ“, όπου δεν επιτρέπονται κινητά, έξυπνα ρολόγια και βαρετά σχόλια.

Στο κλαμπ Racket της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης – όπως διαβάζουμε στο Rolling Stone που ήταν εκεί- παρουσιάστηκε και επίσημα το άλμπουμ “Hackney Diamonds” των Rolling Stones – για το οποίο ήδη οι κριτικές είναι διθυραμβικές

Το πάρτι ξεκίνησε με ένα DJ set από τον Questlove και τη Samantha Urbani, ενώ ο χώρος των VIP γέμισε σιγά σιγά με τους Elvis Costello, Daniel Craig, Rachel Weisz και Chris Rock. Φήμες κυκλοφορούσαν όλη την εβδομάδα ότι οι Stones θα έπαιζαν ένα μίνι σετ. Η σκηνή είχε στηθεί με τον εξοπλισμό τους, αλλά έμοιαζε με απίθανο όνειρο ότι η μεγαλύτερη ροκ μπάντα του κόσμου θα έπαιζε σε ένα κλαμπ 600 θέσεων που έχει στο ημερολόγιό του δύο βραδιές με τον Ben Kweller και μια tribute band των Talking Heads.

Τα φώτα χαμήλωσαν λίγο μετά τις 10 μ.μ. και οι Stones ανέβηκαν στη μικρή σκηνή δημιουργώντας ασταμάτητο χειροκρότημα. Η βασική μπάντα των Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρον Γουντ, του μπασίστα Ντάριλ Τζόουνς και του ντράμερ Στιβ Τζόρνταν πλαισιώθηκε μόνο από τον Ματ Κλίφορντ στα πλήκτρα και την τραγουδίστρια Chanel Haynes.

Lady Gaga και Μικ Τζάγκερ στη σκηνή

“Τι κάνετε απόψε; Περνάτε καλά; Θα παίξουμε τα παλιά, θα παίξουμε και τα καινούργια!” είπε ο Τζάγκερ το πλήθος, το οποίο πού να φανταστεί ότι μετά από λίγο θα έβλεπε στη σκηνή να ροκάρει, τη Lady Gaga. 

Η μπάντα ξεκίνησε από τα παλιά με το “Shattered” και τον Τζάγκερ σε άψογη φόρμα. Ακολούθησαν τα καινούργια “Angry” και “Whole Wide World”, ίσως τα δύο καλύτερα από το “Hackney Diamonds”, που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο άλμπουμ των Stones εδώ και δεκαετίες. 

Φαίνεται ότι πάντα λανσάρουμε τα νέα μας άλμπουμ στη Νέα Υόρκη και είναι καιρός που έχουμε να παίξουμε σε κλαμπ εδώ“, είπε ο Τζάγκερ και τραγούδησε το “Tumbling Dice”. “Ερχόμουν σε αυτό το κλαμπ όταν λεγόταν Highline. Μετά το έλεγαν Blow και μετά Powder. Τέλος πάντων, είναι υπέροχο να βρίσκομαι εδώ”. Τραγούδησε το “Bite My Head Off” στο οποίο παίζει μπάσο ο Paul McCartney. Ακολούθησε το “Jumpin’ Jack Flash” το οποίο, εντάξει, πρέπει να έχουν παίξει χιλιάδες φορές live μέσα στα 55 χρόνια και πάλι ο Τζάγκερ έδωσε έναν άλλο χαρακτήρα στην ερμηνεία.

Η στιγμή της βραδιάς που έγινε viral ήταν η εμφάνιση της Lady Gaga με μία ολόσωμη απαστράπτουσα φόρμα (θύμισε λίγο από Bowie, που είναι και το είδωλό της) για να ερμηνεύσουν μαζί τη γκόσπελ μπαλάντα “Sweet Sounds of Heaven” από το νέο δίσκο των Rolling Stones. 

Ήταν ο μικρότερος χώρος που έχουν παίξει οι Stones ποτέ στη Νέα Υόρκη και ίσως το μοναδικό live τους σε κλειστό χώρο για την υπόλοιπη χρονιά. Σε πολλές φάσεις της καριέρας τους – γράφει το Rolling Stone – έμοιαζε να έρχεται το τέλος, και όταν έφυγε από τη ζωή ο Charlie Watts, όλοι είπαν ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Όμως η μπάντα φαίνεται ότι δεν θα ρίξει εύκολα το μικρόφωνο και έχει τουλάχιστον ένα σπουδαίο κεφάλαιο πριν ολοκληρωθεί όλο αυτό το έπος που λέγεται “Rolling Stones”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα