Νταριούς Μερτζουί: Ο πρώην κηπουρός δολοφόνησε τον σκηνοθέτη και τη σύζυγό του

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του
Ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του Amir Kholousi, ISNA / AP IMAGES

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ιρανού σκηνοθέτη Νταριούς Μερτζουί και της συζύγου του. Τους σκότωσε ο πρώην κηπουρός τους εξαιτίας οικονομικής διαφοράς.

Ο ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς, ανακοίνωσε η ιρανική δικαιοσύνη.

«Ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του κ. Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους», εξήγησε δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρινίζοντας ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί τα 600 ευρώ) στον πρώην υπάλληλό του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η ιρανική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως ο δράστης του εγκλήματος είχε συλληφθεί και ταυτοποιηθεί.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νταριούς Μερτζουί είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996). Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα