Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Διαβάζεται σε 1'
Φορτηγό πλοίο
Φορτηγό πλοίο (φωτο αρχείου) iStock

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Verity που βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα ύστερα από σύγκρουσή του με άλλο φορτηγό πλοίο, αγνοούνται, ενώ ένας ανασύρθηκε νεκρός.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα σήμερα, Tρίτη (24/10), ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου Verity που βυθίστηκε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γερμανικών υπηρεσιών διάσωσης.

“Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι, τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

Η σύγκρουση μεταξύ των φορτηγών πλοίων Polesie και Verity έγινε στη Βόρεια Θάλασσα, γύρω στις 6 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, σε απόσταση περίπου 22 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του γερμανικού νησιού Χέλγκολαντ, και είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του Verity, ενός φορτηγού πλοίου, μήκους 91 μέτρα και πλάτους 14 μ., με βρετανική σημαία.

Το Verity έπλεε από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ ενώ το Polesie, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., νηολογημένο στις Μπαχάμες με 22 επιβάτες, έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική Λα Κορούνια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων, ούτε τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα