Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Champions League

Διαβάζεται σε 8'
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Champions League
AP

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Με τον Μαγκουάιρ να σκοράρει στο 72′ και τον Ονανά να αποκρούει πέναλτι του Λάρσον στο 90+7′, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε 1-0 την Κοπεγχάγη και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Όπως γράφει το SPORT24, Το πρώτο μέρος στο “Ολντ Τράφορντ” βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι απογοητευτική έχοντας ουσιαστικά μόνο μία αξιόλογη φάση, το σουτ του Χόιλουντ στο 17′ που δεν βρήκε στόχο, με την Κοπεγχάγη από την πλευρά της να έχει περισσότερες τελικές (7 έναντι 5 των γηπεδούχων) και τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Γκονσάλβες που σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού στο 5ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές Δανίας έκαναν τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να καρδιοχτυπήσουν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με το σουτ του Λεράγκερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που υποχρέωσε τον Ονανά σε πολύ δύσκολη επέμβαση, με τον Τεν Χαχ να κάνει τρεις αλλαγές μέχρι το 65ο λεπτό για να αλλάξει την εικόνα των γηπεδούχων αλλά τη λύτρωση να έρχεται με τον πλέον αναπάντεχο ήρωα.

Αυτός ήταν ο Χάρι Μαγκουάιρ που έχει ακούσει τα μύρια όσα από την κερκίδα και ο οποίος έχει δει το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται δραματικά στη δεύτερη σεζόν του Ολλανδού στην Γιουνάιτεντ, με τον Έρικσεν να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Άγγλο στόπερ να γράφει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά.

Ουνιόν – Νάπολι 0-1

Η Νάπολι πήρε κομβική νίκη με 1-0 στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ του θεσμού.

Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, με τους Γερμανούς να κοιτάζουν στα μάτια τους πρωταθλητές Ιταλίας, παρότι βρίσκονται σε πολύ κακή φόρμα και από οκτώ σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, αυτή ήταν η ομάδα που έστειλε πρώτη την μπάλα στα δίχτυα με τον Ντατρό Φοφανά, όμως το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Οι παίκτες του Ρουντί Γκαρσιά προτίμησαν ένα χαμηλό τέμπο, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χωρίς να φτάσουν σε επικίνδυνες θετικές.

Οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων δεν είχαν αποτέλεσμα και στο 65′ μία μαγεία του Χβίτσα Κβαρατσχέλια οδήγησε στο γκολ του Τζιάκομο Ρασπαντόρι.

Με ένα γκολ προβάδισμα, οι “παρτενοπέι” είχαν τον τρόπο να σβήσουν το παιχνίδι και έφτασαν στο “τρίποντο” χωρίς να κινδυνεύσουν στη συνέχεια.

Μπράγκα – Ρεάλ 1-2

Η Ρεάλ πήρε την τρίτη νίκη με ένα γκολ διαφορά σε ισάριθμους αγώνες στον 3ο όμιλο του Champions League και πλέον μπορεί να σκέφτεται από τώρα τα νοκ άουτ. Οι “μερέγκες” επιβληθηκαν με 2-1 της Μπράγκα στην Πορτογαλία με σκόρερ τους Ροντρίγκο και Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Οι Μαδριλένοι παρατάχθηκαν με τον Εντουαρντό Καμαβινγκά, που άφησε πίσω τις ενοχλήσεις του και έδειξε έτοιμος για το επερχόμενο clásico. Σε μία αντεπίθεση στο 16′, ο Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ και αυτό το τέρμα αφύπνισε τους γηπεδούχους.

Η Μπράγκα έχασε καλές ευκαιρίες στη συνέχεια, έχοντας περισσότερες τελικές, παρότι η κατοχή ήταν με τη Ρεάλ. Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, αν δεν έβγαιναν τόσες φορές οφσάιντ.

Η σέντρα στο 2ο μέρος βρήκε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να χάνει κι αυτός μια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε ακόμα ένα παιχνίδι των “μερένγκες”. Ο Καμαβινγκά τον ακολούθησε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το μομέντουμ. Αυτό μεταφράστηκε στο 11ο τέρμα του Μπέλιγχαμ με τη φανέλα της νέας ομάδας του στο 61ο λεπτό, με το οποιο αύξησε την απόσταση της Ρεάλ.

Η Μπράγκα κατάφερε να μειώσει με υπέροχη συνδυασμό με τη σέντρα και γκολ του Άλβαρο Τζαλο, όμως δεν είχε περισσότερες δυνάμεις για τον αγώνα. Η Ρεάλ ήταν αυτή που έχασε ευκαιρίες για το επόμενο τέρμα του αγώνα και μάλιστα το βρήκε με τον Βινίσιους που είχε βγάλει δύο ασίστ, όμως ήταν οφσάιντ.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους κι έδωσε στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απόσταση ασφαλείας έξι βαθμών από την 3η θέση και τους Πορτογάλους, καθώς και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Μπενφίκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επιβλήθηκε 1-0 της Μπενφίκα στο “Λουζ” με χρυσό σκόρερ τον Μέντεθ και πήρε ένα τεράστιο τρίποντο στην προσπάθειά της να πάρει το εισιτήριο για τους “16” του Champions League.

Η Ίντερ υπέταξε με 2-1 την Ζάλτσμπουργκ το απόγευμα της Τρίτης για να ανέβει στην κορυφή του 4ου ομίλου με τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο Champions League και δύο ώρες αργότερα την μιμήθηκε και η Σοσιεδάδ, με τους Βάσκους να περνούν νικηφόρα από την Λισσαβώνα επικρατώντας 1-0 της Μπενφίκα, φτάνοντας και εκείνοι τις δύο διαδοχικές επιτυχίες και πιάνοντας τους Μιλανέζους στην πρώτη θέση.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν για τους Βάσκους ο Μπράις Μέντεθ που υπέγραψε την σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση για την ομάδα του Αλγκουαθίλ, με την Μπενφίκα από την πλευρά της να γνωρίζει τρίτη ήττα στα ισάριθμα πρώτα ματς και να αποχαιρετάει πρόωρα το όνειρο της παρουσίας στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Το ματς

Χωρίς μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο “Λουζ”, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να μοιάζει πιο απειλητική σε σύγκριση με την Μπενφίκα (7-5 οι τελκές, 62%-38% η κατοχή υπέρ των Βάσκων) αλλά το στατιστικό που ξεχώρισε να είναι οι μηδέν τελικές εντός εστίας και από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, με την πίεση για το αποτέλεσμα να είναι μεγάλη (ειδικά για τους γηπεδούχους που κουβαλούσαν δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές), οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο επιθετικά ψάχνοντας το γκολ, που το βρήκε τελικά η Σοσιεδάδ στο 63ο λεπτό και ήταν χάρμα ειδέσθαι.

Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή έφτασε αριστερά εντός της περιοχής της Μπενφίκα, με τον Μπαρενετσέα να αποφεύγει εντυπωσιακά τον Μπα και να τη γυρίζει στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Μέντεθ που εκτέλεσε τον Τρούμπιν.

Στο τελευταίο ημίωρο οι “αετοί” προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα παίρνοντας τουλάχιστον τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των ομίλων, με την Σοσιεδάδ να προστατεύει ωστόσο την εστία της και να πανηγυρίζει δεύτερο διαδοχικό τρίποντο που την εκτόξευσε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, μαζί με την Ίντερ.

Η Άρσεναλ νίκησε τη Σεβίλλη και προσπέρασε τη Λανς

Η Άρσεναλ πήρε σπουδαίο διπλό στη Σεβίλλη στο ντέρμπι των φαβορί του 2ου ομίλου του Champions League. Ισοπαλία στη Γαλλία για Λανς και Αϊντχόφεν.

Σεβίλλη και Άρσεναλ έψαχναν τη νίκη για να διεκδικήσουν την πρωτιά του 2ου ομίλου του Champions League, όπου τους είχε υποσκελίσει η Λανς. Το 2-1 των Άγγλων στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” τους έστειλε στην 1η θέση και πιο κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ.

Η αναμέτρηση είχε αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό, με τους “κανιονιέρηδες” να απειλούν πρώτοι δύο φορές και τους γηπεδούχους να απαντούν στη συνέχεια.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι Ανδαλουσιάνοι έπαιρναν τα ηνία του αγώνα, όμως τα κενά που άφησαν στα μετόπισθεν τα πλήρωσαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου μέρους. Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς με φανταστικό άδειασμα δύο αντιπάλων έστειλε τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι σε τετ α τετ με τον Όριαν Νίλαντ και ο Βραζιλιάνος φορ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση πέτυχε και το πρώτο γκολ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, η Άρσεναλ έχασε μεγάλη στιγμή με τον Μάρτιν Έντεγκαρντ για το δεύτερο γκολ με την έναρξη του 2ου μέρους και λίγο αργότερα το βρήκε με τον Ζεζούς. Η Σεβίλλη απάντησε άμεσα με τον Νεμάνια Γκούντελ στο 58′ όμως και πίεσε για την ισοφάριση στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έριξε τον Έρικ Λαμέλα και τον Μαριάνο Ντίαθ, όμως πέρα από μία καλή στιγμή, η Σεβίλλη δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Νταβίδ Ράγια. Το 2-1 των Άγγλων έμεινε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Η Λανς πήρε κι άλλον βαθμό και στέλνει μήνυμα

Η Λανς πήρε έναν βαθμό στο κατάμεστο “Φελίξ Μπολάρ” από την Αϊντχόφεν και με το 1-1 παρέμεινε σε θέση πρόκρισης, έστω κι αν έχασε την κορυφή αππό την Άρσεναλ.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν την υπεροχή ανά διαστήματα, με τους “λανσουά” να έχουν περισσότερες τελικές, αλλά την πρώτη μεγάλη στιγμή να την έχουν οι Ολλανδοί, με δοκάρι του Ίρβινγκ Λοσάνο στο 1ο μέρος.

Το 2ο ημίχρονο ήταν πιο θεαματικό, με τις προσπάθειες των δύο ομάδων για γκολ να εντείνονται και πρώτη να τα καταφέρνει η Αϊντχόφεν, όταν ο Γιόχαν Μπακαγιοκό έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ από δεξιά στο 54′ και ο Μπρις Σαμπά ξεγελάστηκε και δεν απέκρουσε.

Οι παίκτες του Φρανκ Εζ δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να βρουν την ισοφάριση περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα με τον Ελιέ Γουαΐ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, το άγχος απέτρεψε στους παίκτες και των δύο να έχουν καθαρό μυαλό και δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη στιγμή για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα