O Κουτσούμπας που τους σύγχυσε όλους και το κόλπο του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 4'

Γιατί πολλοί πρέπει να εκνευρίστηκαν με την δημοφιλία του γ.γ του ΚΚΕ και τι σκαρφίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσει άνευ επιπτώσεων στο συνέδριο του Economist

Νεύρα

Το να βγαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δημοσκόπηση ό πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ήταν μια μικρή έκπληξη. Αν και εδώ και καιρό το κοινό δείχνει μία μεγάλη συμπάθεια στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ.

Το μόνο βέβαιο όμως είναι πως η «πρωτιά» αυτή του Δημήτρη Κουτσούμπα (που αναρρώνει με πολύ καλούς ρυθμούς από την εγχείρηση που υποβλήθηκε όπως μαθαίνουμε) εκνεύρισε πολλούς.

Ιδίως εκείνους που πληρώνουν «έναν σκασμό λεφτα» σε εταιρίες επικοινωνιακής υποστήριξης, ειδικούς επικοινωνίας, αρμόδιους για τα social media και ένα σωρό συναφείς ειδικότητες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι γνωστο, πως δεν διαθέτει τίποτε από όλα αυτά…

Το κόλπο

Ομολογουμένως εντυπωσιακή η «στροφή» του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του Economist. Φαίνεται να την πήρε με …χειρόφρενο.

Ενώ στον ΣΕΒ οι ατάκες του έμοιαζαν με αυτές του Μητσοτάκη, στον Economist όχι απλά θύμισαν κλασσικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάτι παραπάνω. Τι για «εργασιακό μεσαίωνα» είπε, τι για «εργασία παραγωγική δύναμη», τι για «κολεκτιβοποίηση» (αυτό μάλλον με διαφορετική έννοια από την …ευρωπαϊκή). Μέχρι και αντίθετος στις ΗΠΑ δήλωσε για την στάση τους στον ΟΗΕ!

Δεν μπορούσε όμως και να μην κάτι … «φιλελε». Οπότε κατέφυγε στο μεγάλο κόλπο: Τα είπε στα αγγλικά.

Έτσι λοιπόν στο αγγλόφωνο τμήμα της ομιλίας του δήλωσε πως «η σύγχρονη αριστερά πρέπει να εστιάζει «στο μέρισμα της ευημερίας παράλληλα με την συνετή δημοσιονομική πολιτική» και άλλα τέτοια.

Σκέφθηκε προφανώς ότι ο Φίλης, ο Σκουρλέτης κι ο Βίτσας να μην το προσέξουν. Βέβαια από την άλλη ο Τσακαλώτος ως γνωστόν γνωρίζει εξαίρετα την αγγλική. Και μάλιστα της Οξφόρδης.

Περίεργο

Μια και αναφέραμε τον πρώην υπουργό Οικονομικών δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως τον ανέφερε επαινετικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στην Ελληνική Οικονομία» το οποίο σήμερα η Ν.Δ το έχει μειώσει.

Λίγο περίεργη αναφορά. Ιδίως εάν αναλογιστούμε πως πριν τις εσωκομματικές εκλογές ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολλάκη που ασκούσαν κριτική στον Τσακαλώτο.

Ακριβώς γι αυτό το μαξιλάρι που – όπως έλεγαν- οδήγησε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Το Δέκα το καλό

Εντωμεταξύ μάλλον με ενδιαφέρον οφείλει να υποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την νέα πλατφόρμα που εμφανίστηκε στον εσωκομματικό του διάλογο και στην οποία συνυπογράφει ο Διονύσης Τεμπνέρας, η Διάνα Βουτυράκου και 23 ακόμη στελέχη.

Οι θέσεις που παίρνει αν μην τι άλλο φαίνεται να είναι σοβαρές. Σε μία περίοδο που η σοβαρότητα δεν είναι κάτι που περισσεύει στην Κουμουνδούρου. Επίσης αρκετά μετρημένες και ενδεικτικές ενός πολιτικού σχεδίου.

Μάλιστα το σχετικό κείμενο καταλήγει στην ανάγκη για ένα «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς». Που είναι ένα πολύ εύηχο όνομα για τάση. Και για κόμμα πολύ ωραίο είναι.

Το τεχνικό πρόβλημα

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί το θέμα της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών». Έτσι ώστε να μπορέσει να τους εξετάσει η εισαγγελία προκειμένου να εξετάσει όσα έχει καταγγείλει ο Βασίλης Στίγκας.

Η ουσία του πράγματος φυσικά είναι το ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος. Με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν Κασιδιάρη και να αναζητούνται απλώς οι αποδείξεις.

Στην επιτροπή πάντως θα υπάρξει ένα τεχνικό πρόβλημα: Εκεί μπορούν να τοποθετηθούν οι εμπλεκόμενοι στην εισαγγελική έρευνα ώστε να μιλήσουν για τον εαυτό τους και οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τις θέσεις τους.

Ποιος όμως θα εκφράσει το κόμμα «Σπαρτιάτες»; Για όλους τους βουλευτές του (10 έχουν μείνει) ζητείται άρση ασυλίας και ο πρόεδρός τους είναι βασικός μάρτυρας στο υλικό της εισαγγελίας. Υποθέτουμε θα το λύσει το θέμα ο Κώστας Τασούλας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα